Ikonične naočare Stiva Mekvina ponovo u prodaji

Kada se radi o ikonama muškog stila, Stiv Mekvin definitivno odnosi titulu kralja…

Ljubitelj motora i aviona je brojne svoje vratolomije sam izvodio, družio se sa Frenkom Sinatrom i Brus Lijem, udvarao se lepoticama kao što su Ali Mekgro i Loren Haton. Povrh svega toga, uvek je znao kako da se obuče. Njegovi modni izbori – od rolki do chukka čizama i trodelnih odela – predstavljaju uvek relevantnu referencu muškog stila. Od svih njegovih sartorijalnih pobeda, jedan komad je definitivno sinonim za njegov stil – naočare za sunce Persol 714. Sada, one konačno dobijaju legendarni status koji zaslužuju.

Osnovan u Italiji 1957.godine, Persol je svoj životni vek započeo kao proizvođač naočara za pilote i vozače trkačkih automobila, zbog čega ih je bez sumnje, Mekvin i otkrio. Glumac je preferirao model sa unikatnim mehanizmom koji omogućava njihovo savijanje, tako da savršeno stanu u džep, a koji je originalno bio dizajniran za raniji model, 649. Pukom slučajnošću, italijanska zvezda, Marčelo Mastrojani, učinio je taj raniji par slavnim u filmovima Divorce, Italian Style.

Persol je bio skoro pa sasvim nepoznat brend izvan Italije, sve dok ih Mekvin nije proslavio u The Thomas Crown Affair, ali, nakon premijere filma, njihova prodaja je masovno skočila. Naočare su praktično dobile prvu sporednu ulogu u filmu.

Inače, Mekvin nije samo izvodio svoje vratolomije sam, veći deo svojih scenskih odevnih kombinacija je takođe sam odabrao. Prema navodima, na prvi dan snimanja došao je sa svojim parom 714 naočari, izgledajući neverovatno kul, pa su producenti odlučili da one moraju biti deo filma. Par, sa Havana ramovima i ledeno plavim staklima, bio je jedan od mnogih koje je Mekvin nosio tokom svoje karijere, ali i u privatnom životu.

Ikonični model je periodično dobijao novih pet minuta slave tokom godina, ali od prošlog ponedeljka, postaje doe stalne kolekcije. Pored pet boja inspirisanih Mekvinovim stilom, novi asortiman uključuje i ultra-luksuzna, limitirana izdanja sa platinastim staklima.

Snažni, muževni dizajn predstavlja otelotvorenje Mekvinovog stila i stava. Čak i bez motora i torbi punih ukradenog novca, ove naočare odišu buntovničkim duhom i pripadaju aleji velikana, u kojoj se sada i nalaze.