Gucci i japanski brend svile predstavljaju kolekciju torbi ograničenog izdanja

Predivna tradicionalna japanska umetnost u kombinaciji sa Gucci istorijom donosi nam zaista neverovatnu kolekciju torbi.

Gucci je nedavno sarađivao sa poznatom kompanijom za proizvodnju svile, Hosoo, povodom lansiranja ograničene kolekcije torbi. Tkanina je napravljena od čuvene Nišijin svile i u najmanju ruku je spektakularna! Napravljena uz pomoć japanskih umetnika i zanatlija brenda Gucci u Firenci, kolekcija je dizajnirana upotrebom tradicionalnih tehnika koje se prenose sa generacije na generaciju.

Sa proizvodnim procesom od 20 koraka, gde svaki korak nadgleda specijalista, ova svila je naravno, veoma skupa i zato se koristi za neke od najkvalitetnijih, luksuznih proizvoda kao što su najnovije torbe modnog brenda Gucci.

Koristeći potpise Gucci i Hosoo, brendovi su osmislili tri nova, trodimenzionalna tekstila sa Gucci motivima protkana prefinjenom, blistavom svilom, zlatnim listićima i srebrnim listom po kojima je Nishijin tekstil poznat. Ovaj tekstil se koristi za dve nove Gucci torbe izuzetno ograničene serije.

Sve u svemu, u ponudi su torbe Gucci Bamboo 1947 i Gucci Diana. Prva ima dršku od bambusa i prelepi fino tkani cvetni nišijin svileni brokat sa ružičastim kožnim rubom, dok druga uključuje Nišijin tkaninu sa malom verzijom Gucci logotipa koji su tkani u neutralnoj boji.

Obe torbe su dizajnirane da pokažu vezu između brenda Gucci i grada Kjota i biće dostupne u ograničenim količinama u odabranim prodavnicama brendova od 1. decembra.  

Luxury Experience