Giuseppe Zanotti Cobras - Patike kao simbol moći

Giuseppe Zanotti predstavlja najnoviju verziju legendarnih patika: Cobras Gold Edition.

Zmija je oduvek bila glavni izvor inspiracije legendarnom dizajneru Đuzepeu Zanotiju, a to se uvek odražavalo u njegovim luksuznim kolekcijama obuće. Dugogodišnji simbol moći i transformacije prvi put hrabro je oživeo na patikama koje su premijerno prikazane tokom milanske Nedelje mode u septembru 2021.

„Uvek sam voleo simboliku zmije“, kaže Đuzepe Zanoti. „To je moćan i dinamičan motiv koji sam istraživao u mnogim kolekcijama, ali nikada ranije na patikama. ​​„Za Cobras, želeo sam da unesem veličanstvenost zmije u uličnu kulturu. Želeo sam da patike izgledaju jednostavno fantastično.”

Patike su prošle godine debitovale u četiri ton-na-ton iteracije (ružičasta, crvena, crna i bela), a ove jeseni dizajner uklanja kožu kako bi napravio mesto za novog kralja uličnog stila.

Kao i originalne patike, Cobras Gold Edition imaju 3D kobru koja se obavija oko tela cipele, a glava zmije lukavo se nalazi na vrhu prstiju. Međutim, ekskluzivni novi stil ide korak dalje sa zmijskim motivom obloženim elegantnom zlatnom patinom. Oštar kontrast u odnosu na optičku belu ili crnu kožu, pozlaćeni novi gazeći sloj pretvara patike u neku vrstu modernog talismana: legendaran, smeo i osnažen samopouzdanjem i razmetljivošću.

Od svog izvajanog zlatnog tela, preko očiju sa kristalima, do pozlaćenog zmijskog uzorka koji se ponovo pojavljuje na đonu, Cobras Gold Edition patike su slične feniksu koji se uzdiže do novih visina.

„Za ovo specijalno novo izdanje, želeo sam da dočaram još više moći – skoro kraljevske, dugotrajne i dragocene, neka vrsta otkopane drevne relikvije koja je ponovo osmišljena za nova vremena“, kaže Đuzepe Zanoti o novom dizajnu koji je već osvojio ljubitelje ekscentričnih patika.

Luxury Experience