Ferragamo daje moderan dodir legendarnim baletankama

Više slika

Više slika

Baletanke su prevazišle puku obuću i postale trajni simbol bezvremenske elegancije u svetu mode.

Potekle iz vizionarskog dizajna Salvatorea Feragama iz 1920-ih, ove cipele su prvobitno bile inspirisane gracioznim pokretima balerina i Feragamovim dubokim razumevanjem anatomije stopala. Ova fuzija umetnosti i funkcionalnosti postavila je osnovu za ono što će postati glavna stvar u garderobi svake elegantne žene.

Ono što izdvaja baletanke je njihova svestranost i nenaglašena sofisticiranost. Za razliku od štikli, baletke nude udobnost bez kompromisa u pogledu stila, što ih čini pogodnim za razne prilike, od ležernih izlazaka do formalnih događaja. Njihova elegantna silueta upotpunjuje i suknje i pantalone, bez napora podižući svaku odeću sa dodirom prefinjene jednostavnosti.

Feragamova posvećenost ovom klasičnom dizajnu je očigledna u njegovoj saradnji sa holivudskim elitnim i renomiranim balerinama. Jedna od njegovih najslavnijih kreacija bio je model iz 1954. dizajniran posebno za Odri Hepbern, u čast njene prošlosti kao baletske igračice. Ovaj dizajn, zajedno sa kreacijama drugih značajnih ličnosti poput Ketrin Danam, Alisije Markove i Ane Pavlove, učvrstio je Feragamovu reputaciju kao majstora baletanki. Tokom 1960-ih, Feragamo je pravio baletanke za legende kao što su Greta Garbo, Merilin Monro i Ingrid Bergman. Svaki par je bio spoj udobnosti i elegancije, odražavajući jedinstveni stil svog nosioca.

Ferragamo je 2008. predstavio „Varina flat“ sa prepoznatljivom mašnom od grosgrana i metalnom pločicom sa ugraviranim Ferragamo logoom. Varina baletnake su brzo postale omiljene zbog svog bezvremenskog šarma i sofisticiranog dizajna.

Ferragamo nastavlja sa inovacijama u novoj pre-fall 2024 kolekciji, sa novim interpretacijama klasičnog Varina dizajna. Ovi savremeni stilovi imaju četvrtasti vrh sa naborima, nudeći svež pogled na voljenu klasiku. Nova kolekcija nudi različite stilove za svaki ukus. Verzija sa dvostrukim Gancini motivom dostupna je u elegantnoj crnoj koži, dok modeli koji sadrže novu Vara mašnu dolaze u upečatljivoj dvobojnoj crno-beloj boji ili sa zlatnim sjajem. Za one koji više vole modele sa oštrim vrhom, ovaj dizajn je dostupan u crnoj, maskarpone, akva i svetloj kamel boji.

Kao omaž originalnom modelu Varina, Ferragamo takođe predstavlja baletanke sa Vara mašnom u kontrastnim materijalima i bojama. Opcije uključuju crvenu mašnu na maskarpone napa koži, mašnu na teksasu i glatke verzije od somota u roze i kinesko plavoj boji. Svaki par oličava posvećenost Ferragamo brenda spajanju tradicije sa savremenim štihom.

Nasleđe Salvatorea Feragama je duboko ukorenjeno u njegovoj pažnji usmerenoj prema detaljima i njegovom inovativnom pristupu dizajnu cipela. Njegova fascinacija cipelama počela je u mladosti kada je napravio svoj prvi par sa devet godina. Njegova strast ga je navela da proučava ljudsku anatomiju, obezbeđujući da svaka kreacija ne samo da prikazuje lepotu, već i pruža neuporedivu udobnost. Feragamova posvećenost stvaranju savršene cipele ostavila je neizbrisiv trag u modnoj industriji, donevši mu titulu “Shoemaker to the Stars.”

Ovi novi dizajni dostupni su u buticima Ferragamo i onlajn na ferragamo.com, pozivajući modne ljubitelje da iskuse bezvremensku eleganciju i modernu inovaciju Ferragamo baletnki.

Luxury Experience