Fendi predstavlja nove Peekaboo torbe koje će se dopasti minimalistima

Italijanska kuća Fendi upravo je objavila nove verzije Peekaboo torbe koje se, po našem mišljenju, previše udaljavaju od razigranih korena.

Torbe je dizajnirala Silvia Venturini-Fendi, a Peekaboo torba je debitovala 2008. godine u kolekciji proleće/leto. Torba sa ručkama napravljena je sa nekoliko pregrada koje joj omogućavaju da se nosi poluotvorena, otkrivajući njenu unutrašnjost.

Tokom godina, Fendi je ulepšao dizajn torbe tako što je unutrašnjost obložio kontrastnim bojama, otiscima i teksturama za potpuni "Peekaboo!" efekat.

Zanimljivo je da se najnoviji stilovi Fendija odriču kontrastne nijanse unutrašnjosti. Sada su predstavljene u živopisnoj crvenoj, žutoj i plavoj boji i torbe se mogu pohvaliti šavovima, ručkama i zatvaračem u istoj boji, što rezultira capusle kolekcijom u potpuno primarnim nijansama.

Mi volimo svetle boje - ali možda Peekaboo gubi svoju magiju bez tog neočekivanog dodira kontrasta. Najnovije Fendi torbe svideće se minimalistima koji vole svetle boje, ali im nedostaje lakoća koja čini Peekaboo tako ikoničnim.