Fendi i Tiffany & Co. odaju počast Baguette torbi posebnom saradnjom

U čast 25. godišnjice legendarne Fendi Baguette torbe, italijanska modna kuća udružila se sa američkom kompanijom Tiffany & Co. kako bi kreirali ekskluzivnu iteraciju.

Nazvana „Tiffany Baguette“, ova ekskluzivna torbica je u potpunosti napravljena od srebra i ugravirana ljiljanima i ružama — nacionalnim cvećem Italije i države Njujork.

Ova jedinstvena torba deo je Fendi Baguette inicijative "Hand in Hand", partnerstva sa lokalnim zanatlijama širom Italije. Po prvi put, brend je pogledao dalje od svoje matične baze i udružio se sa brendom Tiffany & Co. i zanatlijama u čuvenoj radionici na Roud Ajlendu. Za izradu torbe je potrebno oko četiri meseca, a ona oličava savoir-faire oba doma. Kao omaž nasleđu i vekovnom znanju, jedinstvena tehnika kovačkog srebra pod nazivom „Chasing“ se koristi za izradu torbi Tiffany Baguette.

Fendi dalje objašnjava: „Obično, u srebrnarstvu, oblici se formiraju od srebra pre nego što se dodaju bilo kakvi uzorci ili detalji. Međutim, srebrna Tiffany Baguette napravljena je oko samog cvetnog uzorka.

Teška otprilike 2.356 grama, torba je istovremeno i originalni komad i umetničko delo. Da bi svoje partnerstvo maksimalno iskoristile, Fendi lansira namensku kapsul kolekciju Tiffany Baguette torbi od glatke kože, sjajne kože krokodila ukrašene dijamantima i svilenim satenom. Torbe takođe dolaze u različitim veličinama: srednje, nano i piko i predstavljaju DNK Tiffany & Co. i Fendi brenda.

Luxury Experience