Nike predstavila kultni Air Force 1 model sa Swarovski potpisom

Nike i Swarovski su ponovo udružili snage i ovog puta nam predstavljaju novu verziju klasičnog modela patika - Air Force 1s.

Patike su namenjene isključivo ženama i pridružuju se prethodnim zajedničkim modelima koje su predstavili brendovi - svetlucavom Air Max 97 i PE patikama sa potpisom Naomi Osake.

Kristali, koji potiču iz kompanije rođene u Bohemiji pre više od 100 godina, obogaćuju Nike kultni Air Force 1, proizvod koji je postao i mejnstrim i kultni u isto vreme.

Ove patike, sa retroreflektivnim kristalima, predstavljaju inovaciju u saradnji bez presedana inspirisanu uličnom rasvetom. Umesto uličnih svetiljki u gradu, iste ulice će biti osvetljene sa 228 kristala koji ukrašavaju Nike Air Force 1s. Kristali na patikama će reflektovati svetlost direktno prema izvoru, istovremeno obezbeđujući maksimalnu udobnost i funkcionalnost.

Patike su dostupne u dve boje: Triple White i Triple Black. Štaviše, pomoću odvijača, koji isporučuje Nike, moguće je ukloniti i/ili modifikovati dizajn kristala po želji.

Swarovski ulazi u Nike urbani univerzum, dva paralelna sveta koja se savršeno stapaju da bi stvorili jedinstvenu poruku. Mari Krou, kreativna direktorka urbane ženske obuće brenda Nike, izjavila je: „Ovim partnerstvom smo istražili granice nemogućeg da zablistamo i reflektujemo kroz dizajn, proizvodnju i razvoj.“

Patike ukrašene draguljima su prvi pogled na buduće Swarovski poduhvate, one koje će nas odvesti ka svežoj, neistraženoj stvarnosti.

Po ceni od 450 dolara, Swarovski x Nike Air Force 1 će biti dostupne od 2. decembra 2021.