Dior x Air Jordan - saradnja koju smo dugo čekali

Najnovije patike predstavljaju prvu saradnju slavne modne kuće i sportskog giganta…

Tokom svoje kratke vladavine u Dior Men’s odseku, dizajner Kim Džouns nas je navikao da od njega uvek očekujemo neočekivano. Za svoju modnu reviju za jesen 2020 predstavljenu u Majamiju, njegovi gosti su očekivali tople komade, slojevito odevanje i slične zimske čarolije. Ipak, Džouns je odlučio da odstupi od pravila, pa je pistom poslao modele u laganim odelima i tankim džemperima, sa živahnom paletom boja koja se savršeno uklopila sa klimom Majamija, ali se takođe okrenuo i svom streetwear nasleđu, pa je debitovao novu saradnju sa Nike Air Jordan odsekom, prerađujući klasični 1 High OG model.

Dizajnerski par Air Jordans modela koji se pojavio na modnoj pisti predstavlja prvu saradnju čuvene modne kuće i popularnog brenda patika. Kristijan Dior je imao brojne snažne veze sa američkim brendovima tokom svog vremena, a modna kuća ovo partnerstvo vidi kao produžetak njegovog nasleđa.

Air Jordan 1 High OG model proslavlja trideset petu godišnjicu ove godine, zbog čega je ova saradnja još posebnija. Poput brojnih slavnih Dior aksesoara, ovaj par će biti konstruisan od uglađene kože u Italiji, prema postojećim standardima brenda. Njihova neutralna paleta boja pruža im veliku dozu versatilnosti.

Na kraju, moramo još reći da će ovaj model biti dostupan za kupovinu u Dior buticima od aprila iduće godine, a verujemo da će redovi za njih biti kilometarski.

 

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Fashion