Dakota Džonson predstavlja novu torbu Gucci Jackie 1961

Kampanja odaje počast istorijskom poreklu legendarne Gucci torbe.

Jackie 1961 je jedna od najpoznatijih torbi brenda Gucci. Dizajnirana je kao torba u obliku polumeseca (prva hobo bag) i prvobitno je nosila naziv "Fifties Constance", sve do bivše prve dame Sjedinjenih Država. Džeki Kenedi Onazis odlučila je da joj ova torba savršeno pristaje i počela je da je nosi svuda od 60-ih. Gucci je, stoga, nazvao torbu po ženi koja je naglo podigla popularnost dizajna, čineći Jackie 1961 legendarnim elementom kolekcija kuće, koju su tokom godina ponovo ažurirali umetnički direktori kao što je Tom Ford i nedavno Alesandro Mikele, da bi evoluirala u jednu od najprepoznatljivijih torbi.

Za 2023. godinu, modna kuća nas upoznaje sa novim obnovljenim verzijama torbe – a Dakota Džonson je protagonistkinja nove kampanje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @gucci

Nova Gucci kampanja za kultnu torbu koja je debitovala 1961.godine fokusira se na njeno istorijsko poreklo i prisustvo u rukama slavnih, posebno 60-ih i 70-ih godina.

Poput legendarne prve dame, Dakota Džonson je uhvaćena i snimljena - od strane Glena Lahforda - u različitim trenucima njenog svakodnevnog života u Los Anđelesu - na primer kada izlazi iz teretane, kada kupuje u supermarketu, na ručku, do večernjeg izlaska gde je, naravno čekaju blicevi fotografa - uvek držeći Gucci Jackie 1961, a posebno modele koji će se naći u kolekciji za zimu 2023. Među njima se ističe kobaltno-plava verzija koju je Dakota Džonson nosila uz sportsku odeću, ali i dvobojna verzija kroko zmijske kože koju bira za svoj večernji izlazak.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @gucci

Nova kolekcija Jackie 1961 sadrži tri različite veličine - mini, malu i srednju - u širokom spektru boja, što svakako predstavlja urođenu fleksibilnost dizajna - jer se to takođe odražava kroz različite snimke i odevne kombinacije Dakote Džonson u kampanji. Čiste linije stavljaju fokus na jedinstvenu kopču torbe, ali i na kvalitet samog materijala, bilo da se radi o koži, lakiranoj koži ili kultnom GG Supreme platnu. Duži, odvojiv kaiš od kože ili lanac poboljšava prilagodljivost i praktičnost Jackie 1961. U svakoj kolekciji, kuća preporučuje kreativne reinterpretacije torbe, kao što su modeli od rafije i slame, kao i uzorci od somota iz Cruise kolekcije  2023.

U nastavku pogledajte video kampanje koji beleži još više trenutaka Dakote Džonson iz njenog svakodnevnog života u Los Anđelesu sa Gucci Jackie 1961. koja upotpunjuje svaki izgled:

Luxury Experience