Christie's je na aukciji upravo prodao najskuplju Louis Vuitton torbu na svetu

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Foxy 🦊 (@foxylv)

Možda ovo nije torba koju smo zamišljali da će postaviti nove rekorde, ali imala je svoj bibidi-babidi-bu trenutak, a sa dodirom umetnika, pa ko smo mi da raspravljamo o tome?

LV x YK Pumpkin Bag je rezultat saradnje brenda LV sa priznatom japanskom savremenom umetnicom Jajoi Kusama. Dodir Jajoi Kusame ne samo da ju je učinio omiljenom među obožavaocima, već ju je i pretvorio u najskuplju Louis Vuitton torbu ikada prodatu.

Ova prepoznatljiva žuta torba izrađena od raskošne zrnaste goveđe kože, ima otisak kultnog monograma modne kuće i očigledno je oblikovana kao bundeva, što je njena najslađa i najznačajnija karakteristika.

Torba uključuje srebrne detalje i dimenzije je 20 x 19,7 x 20 cm. Procenjeno je da će torba u obliku bundeve koštati između 10.000 i 15.000 dolara na Christie's aukciji, ali je prošla ispod čekića za četiri puta veću cenu i prodata za 44.100 dolara.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by yayoikusama (@yayoikusama_)

Prva saradnja brenda LV sa Jajoi Kusamom 2012. godine privukla je milione ljudi, a ni druga nije prošla nezapaženo. U stvari, za drugu saradnju, entuzijastični Louis Vuitton je preuzeo Tokio sa marketinškim glavnim planom, koristeći mešavinu iskustava proširene stvarnosti i fizičkih instalacija sa 93-godišnjom Kusamom i njenim radovima širom grada.

Sa LV x YK Pumpkin Bag koja postavlja rekorde, izgleda da se sav taj rad isplatio, a tašna svakako nije samo aksesoar, već umetničko delo.

Koja je najskuplja tašna ikada prodata?

Dok Louis Vuitton slavi prodaju svoje torbe u obliku bundeve, najveći rekord za najskuplje ikade prodate torbe drže Hermes Birkin. Više od pola veka kasnije, ovi luksuzni modni dodaci nastavljaju da vladaju kao ultimativni moderan statusni simbol. Retke varijante kožne torbe, poput Ombre Birkin napravljene od kože guštera Varanus salvator, prodaju se između 40.000 i 80.000 dolara i bile su prodate na aukciji Sotheby's za neverovatnih 137.500 dolara.

Faubourg Neige Birkin, jedna od najpoželjnijih Birkin torbi, prodata je na aukciji za neverovatnih 400.000 dolara 2022. Još skuplja je bila Himalaya Birkin 30, sa drškom koja je optočena dijamantima i koštala je 450.000 dolara.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Christie's (@christiesinc)

Poznato je da Nita, supruga najbogatijeg milijardera u Aziji, Mukeša Ambanija, poseduje ove dve ultraskupe varijante. Ove brojke sugerišu da Louis Vuitton ima dug put pre nego što njegovi komadi budu mogli da određuju cene u Hermes asortimanu.

Luxury Experience