Bugatti lansira kolekciju sunčanih naočara samo za ultra bogate

Bugatti i optički guru Lari D. Sands lansiraju Collection One – prvu Bugatti kolekciju naočara za sunce.

Kolekcija uključuje set od devet stilova, odnosno 37 komada dostupnih od različitih materijala (paladijum, srebro 925, karbonska vlakna i Macassar ebanovina). Uzimajući inspiraciju iz vizije Etorea Bugatija – „Ako se može porediti, to više nije Bugatti“ – kolekcija prevodi osnovne vrednosti Bugatti u ekskluzivne naočare.

Predstavljena na MIDO Optical Trade Show 4. februara 2023. u Milanu, Collection One će biti dostupna u veoma ekskluzivnim buticima. Naočare za sunce će se prodavati po ceni od 1.295 dolara, a najskuplji par će koštati 15.000 dolara.

Da bi kreirali kolekciju ekskluzivnih naočara, Lari i Bugatti su koristili materijale i razvili proizvodne tehnike nikada ranije viđene u industriji naočara. Svaki komad je napravljen u Japanu, od 925 sterling srebra sa pravim 18-karatnim zlatom i paladijumom - najskupljim materijalima na svetu.

Upotreba pozitivnog taloženja parom (PVD) – procesa u kome čvrsti materijal isparava u vakuumu i deponuje se na površinu proizvoda – je još jedan ključni proboj za industriju naočara koji je prvi put primenjen tokom stvaranja kolekcije One. PVD deluje kao premaz nalik dijamantu, površina koja je veoma otporna na habanje i takođe se koristi tokom razvoja i proizvodnje Bugatti automobila.

Odajući počast Bugati automobilima, Bugatti i Lari D. Sands su koristili karbonska vlakna i Macassar ebanovinu, kao i čuveni crveni emajl Macaron. Kompleksno prilagođeno žičano jezgro, razvijeno u listovima da odražava šablon rešetke koji ukrašava hladnjak svakog Bugatti hiper sportskog automobila, čini izuzetnu fuziju „tada“ i „sada“ na svakom od 37 komada.

Luxury Experience