Brunello Cucinelli predstavlja novu kolekciju naočara vrhunskog stila

Više slika

Više slika

Prvih četrnaest modela, izrađenih od acetata, titanijuma i roga, stižu baš na vreme za dane ispunjene suncem...

Sve u svetu dizajnera Brunela Kučinelija dotaknuto je određenim italijanskim romantizmom koji oduzima dah. Uzmimo kao primer naočare Sartorial, koje su deo njegove nedavne ekspanzije na tržište naočara – okarakterisane su istim nivoom majstorstva koji očekujemo od Kučinelijevog istoimenog brenda: Napravljene su u Japanu od titanijuma (presvučenog zlatom) i dolaze u klasičnom zaobljenom avijatičarskom stilu. Ali, njihova polutonirana stakla zaista otelotvoruju Kučinelijevu duboku strast prema domovini. Stakla su kreirana tako da oponašaju sugestivnu svetlost u sumrak, kada mnogi Italijani uživaju u času aperitiva, jedu lagane zalogaje, ispijaju negroni ili spritz, i nadoknađuju vreme sa prijateljima - izgledajući pritom stilizovano. Molto bene, zaista.

Kučineli je predstavio naočare na tipično italijanski način, pozivajući svoje prijatelje, porodicu i članove štampe u istorijsku vilu u Rimu. Modeli su šetali uređenim prostorima u sumrak, svaki noseći svoj Brunello Cucinelli izgled sa parom stilizovanih naočara. Kolekcija se sastoji od 14 stilova (10 sunčanih naočara i 4 optička rama) za muškarce i žene, čije cene se kreću od 643 dolara za par okvira od acetata do 2.700 dolara za set napravljen od prirodnog roga. Stakla su izrađena od fotohromatskog kristala ili poliamida kako bi se pojačala UV zaštita.

Naočare su izrađene sa suptilnim, ali očaravajućim detaljima: čepovi na šarkama inspirisani su grbom Solomea, srednjovekovnog naselja gde se brend nalazi. Jastučići na nosu su podesivi, nudeći gotovo univerzalno pristajanje za većinu okvira. Umesto da se logo ističe, dizajn ga diskretno skriva u svakom okviru naočara.

Kučinelijev pristup krojenju i sportskoj odeći, a da ne spominjemo njegovu opsesiju majstorstvom i tekstilom, učinio ga je jednim od najtraženijih dizajnera današnjice. On oblači neke od najpoznatijih muškaraca na svetu, među kojima su Džej Zi, Džeremi Alen Vajt, Leonardo di Kaprio, Džef Bezos i Mark Zakerberg.

Kučineli, koji gaji duboku ljubav prema filozofiji, pozvao se na Platona kada je govorio o novim okvirima. "Platon je rekao: 'Lepota je sjaj istine.' Zato iskreno se nadam da će naše naočare, koje su tako istinite i lepe, zadovoljiti kupce i postići sav uspeh koji zaslužuju." Smatrajte to prilikom da svet vidite Kučinelijevim očima na kratko, i, verujte nam, uvek je la dolce vita iz tog ugla.

Luxury Experience