Bottega Veneta lansira tašne od papira

Po svemu sudeći, ekološka moda je u trendu…

Nekoliko modnih giganata najavilo je da će napraviti iskorak iz svoje zone komfora prema održivoj proizvodnji u bliskoj budućnosti, a Bottega Veneta je jedan od njih. Ispunjavajući deo svog obećanja vezanog za eco-friendly modu, slavni brend je lansirao neobičnu liniju torbi, koja je proizvedena upotrebom talasastog kartona.

Nazvana Kraft Paper, ova genijalna linija sadrži klasične dezene tašni koji su reinterpretirani uz upotrebu 100 posto recikliranog kartona, sa FSC sertifikatom. Ova kolekcija je deo pre-fall 2020 kreacija Danijela Lija i predstavlja svež pristup ikoničnim dezenima. Kako bi kreirali ove proizvode, karton je tretiran alfatičkim poliuretanskim filmom i tkaninom od mikrofibera zarad zaštite i izdrživosti. Potom, on je zgužvan, kako bi dobio sirovu estetiku.

Kolekcija sadrži Pouch ($2680), Shoulder Pouch ($3,200 and $2850), BV Twist ($1,740) i Mini Pouch ($1590) modele, koji su postavljeni kožom i podržani magnentnim ramom. BV Twist tašna dalje je dekorisana džepom sa rajsveršlusom i internim džepom.

Ekskluzivna kolekcija se već sada može kupiti putem sajta brenda.