Birkenstock i Manolo Blahnik kreirali su papuče koje će obožavati trendseterke

Nikada ranije nije bilo više verovanja u snagu modnih saradnji.

Od velikih modnih kuća koje se udružuju i predstavljaju kolekcije, do naizgled estetski suprotnih brendova koji objavljuju kapsul kolekcije, više dizajnera nego ikad pre vidi prednosti timskog rada.

I, u poslednjoj od ovih neočekivanih saradnji, jedan od najglamuroznijih brendova obuće na svetu, Manolo Blahnik, udružuje snage sa jednim od „najudobnijih“ na svetu, brendom Birkenstock.

Dva legendarna brenda su se udružila kako bi stvorili jedinstvenu kolekciju papuča, koja spaja zanatsko umeće sa funkcijom, glamur i praktičnost. Blahnik je stavio svoj potpis na neke od stilova zaštitnog znaka brenda Birkenstock, dodajući pliš i kristale Arizona papučama i Boston klompama.

Iako ovi brendovi mogu izgledati kao dva odvojena sveta, na mnogo načina čine savršen par.

"Kvalitet i bezvremenost je nešto što je prisutno kod oba brenda“, rekao je Blahnik. „Naša estetika može izgledati drugačije, ali u osnovi imamo iste vrednosti - izvrsno pristajanje, izrada i udobnost su najvažniji kod našeg dizajna i proizvodnje obuće.“

Kada je u pitanju dizajn kolekcije, Blahnik je rekao da je želeo da kreira stvestranu obuću koja bi odgovarala ljubiteljima Birkenstocka, ali i ženi Manolo.

„Želeo sam da napravim nešto što može da se nosi ležerno, ali i za šta mislim da bi izgledalo fantastično sa balskom haljinom, neka vrsta „doteranog“ Birkenstoka. Svaki par je napravljen u fabrici Birkenstok brenda koji ima neke od najboljih zanatlija."

Nove papuče su zapravo inspirisane legendarnim kraljevskoplavim salonkama Manolo Blahnik kojima je Zverka zaprosio Keri Brešo i koje su san svake trendseterke.   

U novoj kolekciji nas očekuju plišane papuče u plavoj boji sa kristalnim kopčama od Hangisi dragulja, modeli od pliša u boji fuksije i klasične crne kože.

Birksenstock X Manolo Blahnik kolekcija biće predstavljena 24. marta 2022. na Manoloblahnik.com.