Aksesoar dana: Issey Miyake Bao Bao tašna

Kada kažemo Issey Miyake, na pamet nam prvo pada izuzetni, inteligentni dizajn, koji nas vodi prema legandarnim modnim komadima…

Sve navedeno iskorišćeno je kada je ikonična Bao Bao tašna sa potisom ovog brenda bila u procesu nastajanja. Ona je potekla od Miyakeovih eksperimenata sa tkaninom i konstrukcijom, gde je ideja rigidnih trouglova koji kreiraju slučajne forme prilikom pokreta, zaista zaisjala. Originalna Bao Bao Issey Miyake kolekcija aksesoara lansirana je 2000.godine, a danas proslavljamo njen veličanstveni dvadeseti rođendan.

Bao Bao tašna kreirana je od mrežaste tkanine koja je slojevito nanesena na malene trouglove od polivinila. U zavisnosti od toga koliko je napunite i šta nosite u njoj, ona poprima različite oblike i boje. Tokom svog putovanja dugog dvadeset godina, prošla je kroz brojne preobražaje u svakom smislu. Najnovija Bao Bao iteracija predstavlja predivnu minijaturu originalnog modela i sadrži seriju manjih tašni koje variraju po obliku i dimenzijama.

Nova serija sadrži stilove poput Lucent Frost – nežne teksturne tašne koja je dostupna u više atraktivnih, jarkih nijansi, Carton, koja je najmanja od svih u ponudi, a može se nositi na više načina, Crystal Mat koja sadrži kombinaciju kože i mat trougaonih komada, i na kraju Crunchy, koja se može nositi preko ramena ili kao tote tašna.

Svi komadi iz nove serije zadržavaju specifičnu estetiku koja je okarakterisala prvog od njih.