Veličanstveno oživljavanje ikoničnog Guerlain mirisa

Kada se dva velikana spoje, nastaje magija kojoj praktično niko ne može odoleti…

Upravo to je slučaj sa Guerlain ikoničnim parfemom, Shalimar. Najnovije i zaista veličanstveno izdanje u formi Shalimar Eau de Parfum Serie Limitee zaista nas ostavlja bez daha. Miris je kreiran u čast bašti Šalimara, a inspirisan je jednim od ključnih akorda kompozicije. Jedna od najlepših ljubavnih priča u svetu, između Shah Jahana i njegove supruge Mumtaz Mahal, bila je glavna inspiracija Žaka Gerlana kada je kreirao unikatni Shalimar miris 1925.godine. Prema navodima, Mumtaz je obožavala bašte Šalimara, odnosno bašte ljubavi po kojima je ovaj miris nazvan.

Nakon njene preuranjene smrti usled porođaja, imperator Shah Jahaan izgradio je Taž Mahal, kao omaž predivnim Šalimar baštama. Dekorisan bogatim citrusima, cvećem i listovima, ova destinacija se sa punim pravom nalazi na listi sedam svetskih čuda.

Što se parfema tiče, ključne note ove kompozicije uključuju bergamot, iris i vanilu. Shalimar Eau de Parfum Serie Limitee dostupan je za kupovinu u varijanti od 50 ml Eau de Parfum u ograničenom izdanju, sa cenom od 100 €.

 

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Fashion