True Oud - novi Carolina Herrera Confidential parfem

Orijentalni mirisi uvek ostaju verni tradicionalnim sastojcima koji čine njihovu osnovu od davnina.

Najpoznatiji i najopevaniji sastojak je drvo ouda, koje se na istoku uvek palilo tokom posebnih obreda i prazničnih slavlja. Oud je postao osnova kompozicije novog mirisa Herrera Confidential, inspirisan jednim od putovanja Karoline Herera na Bliski istok. Tokom putovanja je bila inspirisana atmosferom luksuznih arapskih proslava, praćenih jedinstvenom aromom ouda.

Dizajnerku je na njenom putovanju pratio parfimer Žordi Fernandez, pravi poznavalac bliskoistočnih tradicija koji ih proučava već oko 20 godina. Zajedno su otkrili svet orijentalnih aroma-blaga, koje su sastavni deo orijentalne autentičnosti.

Pre susreta sa gostima, Arapi često stavljaju malu količinu parfema na nameštaj, smatrajući to znakom poštovanja. Arapi takođe vole da se okupljaju sa svojim porodicama i uživaju u druženju u dnevnim sobama sa gostima, paleći mirisni oud. Za stanovnike Bliskog istoka, sa njim je povezana posebna kultura, jer se esencijalno ulje drveta ouda može uporediti sa tečnim zlatom.

U novom mirisu True Oud Herrera Confidential, zvuk tajlandskog oud drveta u srcu je uokviren smolom smirne i svežim akordom cveta jasmina iz Egipta. Osnova mirisa je luksuzna kombinacija sandalovine, pačulija i mošusa. Gornje note cveta osmantusa, ekstrakta drveta masline, šafrana i frezije daju nezaboravan oreol parfemu.

„Bilo nam je važno da ponovo stvorimo aromu ouda, jer ona uranja u topla sećanja na vreme provedeno sa najmilijima i kućnu udobnost. Pošto je ovaj zvuk mnogo bogatiji od esencijalnog ulja, morali smo da radimo sa oudom koji je proizveden na održiv način kako ne bi vremenom izgubio svoju čistoću i bogatstvo.”