„The Definition of Red“- nova Chanel makeup kolekcija proleće/leto 2023

„Šta ako bi crvena mogla da govori?“, provokativno pita Chanel.

Jednako provokativna može biti i sama ideja da se celokupna kolekcija šminke bazira na jednoj boji, rezervisanoj prvenstveno za usne. U međuvremenu, crvena iz kolekcije "The Definition of Red" kreirana je da se nosi svuda - od obraza preko kapaka do trepavica, dobijajući intrigantan i iznenađujuće svež efekat.

Kada bih morao jednom rečju da opišem novu kolekciju, rekao bih da je „energična” – jer je sva crvena – kaže Martin Šmit, šminker Chanel o kolekciji „The Definition of Red” za proleće/leto 2023.

Glavni lik Chanel proleće/leto kolekcije je paleta kultnih, satenskih i mat senki Les 4 Rouges Yeux Et Joues u dve varijacije boja (i prvi put u veličini „jumbo“!). Zahvaljujući XXL veličini, služiće i kao rumenilo (posebno na slepoočnicama kao produžetak vatrenog smoky eye efekta) ili hajlajter. Četiri finalne boje kreirane su po principu igre proporcija – crvena se isprva pojavljuje samo kao kap u nijansama braon i bež, postepeno prelazi u puno zasićeniju i na kraju tone u bordo.

Završetak monohromatske šminke je bordo Noir Allure maskara, koja, u kontrastu sa bojom očiju, neverovatno naglašava zelene, sive i plave oči. Za jači efekat ili grafičku šminku, Chanel proširuje paletu Le Liner De Chanel ajlajnera nijansom Rouge Noir i Stylo Yeux Waterproof sa nijansom Or Rose. Kulminacija kolekcije su dva laka za nokte u nijansi lubenica crvene (Watermelon) i klasične, ali blago zagasite boje (Rouge Cuir) i Le Baume Essentiel Rouge Frais balzam za usne.

Iako crvena izvan usana može izgledati smelo i neobično, vredi rizikovati - opseg se proteže od veoma suptilnih boja do zaista intenzivnih. Nove senke se veoma lako nanose, tako da će svi moći da uživaju u mogućnostima koje nudi paleta - kaže Martin Šmit, šminker brenda Chanel i dodaje: „Crvena je boja života, krvi i energije. Šminka napravljena ovom bojom je sve što nam treba nakon duge zime. Dašak života, energije i svežine.“

Luxury Experience