Svet dobija prvi muzej šminke

Ukoliko ste ljubitelj šminke ili ste zaintrigirani idejom iste, imamo prijatne vesti za vas…

Prema poslednjim informacijama, svet će uskoro dobiti svoj prvi muzej šminke, koji će se nalaziti u Njujorku. Posvećen istoriji lepote i njenom trajnom uticaju na društvo, Make-up muzej će biti otvoren iduće godine u svetskoj metropoli. On će sadržati rotirajuće izložbe, koje obuhvataju više od 10.000 godina istorije šminke, sa prvom koja ima naziv “Pink Jungle: 1950s Makeup in America”. Debitantski događaj muzeja će nam predstaviti ikonične trendove šminke iz pedesetih godina i način na koji sui h koristile dive iz te ere, poput Grete Garbo, Merilin Monro i Odri Hepbern.

Komentarišući lansiranje, Dorin Bloh, izvršni direktor i su-osnivač Make-up muzeja, kaže: “Make-up muzej je kritična institucija za kulturni pejzaž Njujorka i čitavog sveta. Šminka ima 10.000 godina dugu istoriju, i ide od antičkih egipćana i kohl olovke za oči koju su koristili za kabuki i gejša mejkap u Japanu, pa sve do uticaja koji šminka ima na današnju pop kulturu”.

Karte za prvu postavku ovog muzeja će biti u prodaji od marta iduće godine, a lista čekanja za prve ulaznice je već otvorena na sajtu ovog zdanja.