Stela Makartni lansira liniju za negu kože u harmoniji sa prirodom

Očuvanje i zaštita životne sredine oduvek je bilo najvažnije pitanje za Stelu Makartni.

Tokom svoje veoma uspešne karijere modne dizajnerke, ona je stalno bila na čelu kada je u pitanju razvoj održivih i veganskih proizvoda.

Majka četvoro dece, rođena u Londonu, odgajana u Škotskoj, dokazala je svetu da visoka moda može biti održiva. Sada Makartni koristi svoj talenat i lansira sopstveni brend za negu kože, Stella by Stella McCartney, koji će biti dostupan za kupovinu u septembru.

„Clean beauty“ linija „svesnog luksuza“ potiče od inspiracije koju je Makartni pokupila od svoje pokojne majke Linde Makartni – fotografkinje, muzičarke i aktivistkinje za zaštitu životne sredine. Bila je aktivna vegetarijanka mnogo pre nego što je to bilo moderno.

„Mama me je odgajala da vidim stvari iz mnogo različitih perspektiva, da dovodim u pitanje konvencije i da pronađem alternativne načine za stvaranje uz istovremeno smanjenje uticaja koji imamo na planetu i bez nanošenja štete životinjama“, kaže Makartni.

Prvo lansiranje se sastoji od tri glavne stavke: sredstva za čišćenje, seruma i hidratantne kreme. STELLA Reset Cleanser uklanja šminku i nečistoće sa kože dok pomaže u očuvanju prirodnog pH nivoa kože. STELLA Alter-Care serum, sa druge strane, deluje kao serum za kožu i serum za konture očiju. Treći proizvod, STELLA Restore je krema koja deluje na elastičnost kože, smanjujući fine linije i bore.

Svi ovi proizvodi, osim što su napravljeni od prirodnih sastojaka kao što su organski samfir, biotehnološki ekstrakt brusnice ili organski sok divlje breze, uključuju i jedinstveni miris kreiran u saradnji sa parfimerom Francisom Kurkdjianom. Pored toga, pakovanja za višekratnu upotrebu su napravljena od recikliranog stakla, a kompleti pumpica od reciklirane plastike.

„Odrastajući u Škotskoj, naučila sam da mirišem prirodu, da je slušam, da učim od nje i pre svega da je poštujem. Verujem da priroda ima sve i ako to vidimo, možemo da hranimo svoje telo i dušu iznutra i spolja“, kaže Stela Makartni u izjavi.

1% od celokupne STELLA  prodaje će ići nevladinoj organizaciji Wetlands International, koja je specijalizovana za podršku projektima regeneracije i restauracije.  

Luxury Experience