Parfemi inspirisani umetničkim delima iz Luvra

Nakon što su sarađivali sa kompanijom Airbnb ranije ove godine, ikonski Luvr muzej sada je najavio novo partnerstvo…

Ovog puta, oni su se udružili sa prestižnom pariskom kućom parfema, Officine Universelle Buly, kako bi kreirali mirise inspirisane sa osam slavnih umetničkih dela. Poznavaoci umetnosti sada imaju priliku ne samo da uživaju u pogledu na svoja omiljena remek dela, već i da uživaju u njihovim mirisima.

Kako bi kreirali ekskluzivne parfeme, Ramdan Tuhami i Viktoir de Tailjak, ko-kreatori Officine Universelle Buly, radili su zajedno kako bi odabrali umetnička dela i potom stvorili odgovarajuće mirise. Među odabranim remek delima nalaze se Nika sa Samotrake, Velika Odaliska, Razgovor u Parku, Brava, Mioska Venera i Nimfa sa Škorpionom između ostalog.

Svaki od mirisa kreiran je od strane drugih parfimera, a svaki od njih je dobio kompletnu slobodu kada se radi o troškovima i kreativnosti. Komentarišući ovu saradnju, jedan od stručnjaka, Doroti Piot Robertet, rekla je: “Želela sam sveže, delikato delo, pejzažnu, bukoličnu scenu. Volim gracioznost karaktera. Kako bih dizajnirala svoj parfem, bila sam inspirisana svežim ružinim laticama u zelenoj postavci”. Parfemi iz ove kolekcije će biti dostupni za kupovinu nedaleko od slavnog muzeja sve do januara iduće godine.