Ovi muški parfemi će mirisati tokom čitavog dana

Ne postoji ništa slično pronalaženju parfema koji zaista volite da nosite i ništa što vas više može razočarati od činjenice da je upravo taj savršeni miris ispario nakon jednog ili dva sata…

To se obično dešava sa mirisima koji imaju nižu koncentraciju parfemskog ulja – sve što je okategorisano ispod Eau de Parfum vrlo lako može biti kratkog daha. Nomenklatura sveta parfema može biti zbunjujuća, posebno što duži niz godina opisujući mirise za muškarce koristimo izraz kolonjska voda, dok su mirisi za žene opisani kao parfemi. Ali, EDP tipično ima koncentraciju parfemskog ulja u rasponu od 10 do 20 procenata, dok EDT – Eau de Toilette – ima 5 do 10, a EDC – Eau de Cologne – tri do pet posto.

Čak i unutar tih raspona, neki EDP mogu trajati više sati i širiti se oko vas, dok drugi vrlo brzo isparavaju i mirišu samo kada vam se neko zaista približi. Baš iz tog razloga, mnogi ljudi preskaču EDP  i kupuju sledeću stavku na lestvici – parfeme. Oni su ponekad okarakterisani kao extraits de parfum, čisti parfem ili parfemsko ulje, a kada se radi o rasponu koncentracije, cifra se zaustavlja negde između 30 i 40 %. Iz ovog razloga, oni duže traju na vašoj koži i samim tim su isplativiji od drugih opcija, iako zapravo više koštaju.

Nažalost, brojni brendovi ne prave parfeme vrhunskog opsega ili ih kreiraju u zaista ograničenim edicijama, ali oni kojima je to glavna filozofija imaju lojalni kult fanova, sa dobrim razlogom. U galeriji možete otkriti najbolje muške i uniseks parfeme koji će ostati na vašoj koži tokom čitavog dana, dajući vam energiju da u svakom momentu budete najbolja verzija sebe.

« 6 7 8 Pogledajte galeriju 2 3 4 »