Osetite ritam Njujorka uz novi parfem Francis Kurkdjian 724

Više slika

Više slika

"Postoji nešto u njujorškom vazduhu što san čini beskorisnim.“ - Simon de Bovoar

Francis Kurkdjian je tokom svog života često putovao svetom. Njegovo putovanje počelo je u Parizu gde se školovao, zatim je skoro pet godina živeo i radio u Njujorku, a onda u drugim metropolama kao što su Sidnej, Tokio, Seul, Šangaj, Nju Delhi, Mumbaj, Manila, Kuala Lumpur, Moskva, London, Berlin, Buenos Ajres, Los Anđeles. Uprkos širokoj raznolikosti kultura i istorija, u njegovim očima, svi ovi gradovi imaju mnogo toga zajedničkog – kreativno rivalstvo i magnetski efekat koji čini da sve izgleda moguće.

Kada je osnovao istoimeni brend 2009. godine, sveobuhvatna ambicija navela je Francisa Kurkdjiana da predloži mirisnu kompoziciju za 24 sata mirisnog života, sedam dana u nedelji.

„Postoji nešto u velikim gradovima što te preplavljuje, naelektriše te i uzdiže. Tu komunikativnu energiju, taj život koji pulsira, preveo sam u mošusni, cvetni, urbani miris koji sam nazvao 724, za 24 sata mirisnog života, sedam dana u nedelji“, kaže Fransis Kurkdjijan.

Spadajući u kategoriju mošusnog, dugo očekivani 724 otvara se visokim notama kalabrijskog bergamota, notama citrusa i aldehida koji izazivaju svežinu. Sandalovina i beli mošus čine donje note ovog parfema, dok buket cveća sadrži apsolut jasmina iz Egipta, slatki grašak i narandžu u srcu ovog uniseks mirisa. Umesto da odražava gradski pejzaž, glavni parfimer opisuje 724 kao „osećaj udobnosti i zaštite, poput čistoće, za kojom žudim kada lutam gradom“. A zahvaljujući uključivanju aldehida, udobnost i zaštita koju nudi čisto i oštro jezgro 724 traje ceo dan, što ga čini savršenim svakodnevnim mirisom.

Francis Kurkdjian je savremeni parfimer koji je ponosan na svoje pariske korene i, uopšteno govoreći, na svoju naklonost velikim gradovima koji su u stalnom pokretu i stvaraju inspiraciju za ljude. Urbani pejzaži i njihova okolna arhitektura takođe su uticali na grafičku estetiku 724 eau de parfum. Jedinstvena plava nijansa, koju je parfimer nazvao „urbano plava“, suptilno spaja sivu nijansu betonskih zgrada sa plavim farmerkama, vrhunskom univerzalnom odećom i simbolom modernog života.

"U svetlu čistog neba koje se uzdiže nad gradom, uzdiže se silueta 724“, Fransis Kurkdjijan.

Luxury Experience