Oda leopard printu – Babycat by YSL Beauty

Yves Saint Laurent je prilikom kreiranja ženske odeće često bio inspirisan muškim odevnim komadima.

Yves Saint Laurent Beauty sada predstavlja mirisnu kompoziciju koja prikazuje neočekivanu kombinaciju kontrastnih sastojaka koji postižu savršenu ravnotežu,  odražavajući ličnost samog dizajnera.  

Yves Saint Laurent  predstavlja novi miris ekskluzivne linije Le Vestiaire des Parfums. Kolekcija predstavlja parfemske interpretacije legendarnih komada odeće, motiva i materijala koji su obeležili ovu modnu kuću. Babycat je odvažan i izazovan leopard print koji simbolizuje moć zavođenja, a prvi put je predstavljen u sklopu YSL kolekcije na svilenoj haljini iz 1968. godine. 

Od tada, od ikonične jesen/zima 1982-1983 Couture kolekcije do današnjih kultnih dizajna, seksi dezen je postao potpis modne kuće Saint Laurent.

Senzualna mirisna reinterpretacija ovog printa dolazi u drvenoj kompoziciji koju potpisuje parfimer Dominik Ropion.

"Želeo sam da naglasim nijansu kože koja se prirodno nalazi u vanili i da kreiram parfem oko kontrasta između ovog aspekta i gurmanskog karaktera", objašnjava Dominik Ropion.

Babycat parfem se otvara notama ružičastog i crnog bibera, dok su u srcu parfema olibanum i dragoceni šafran koji naglašava kožne aspekte vanile. Bazu parfema čine vanila, kedar i koža. 

Miris je dostupan kao 125 ml Eau de Parfum. 

Luxury Experience