Nova kontroverzna saradnja MSCHF brenda

Generalno gledano, točenje Axe parfema unutar ikonične Chanel No 5 bočice delovalo bi nam kao okrutna šala, ali bruklinski brend MSCHF takve šale pretvara u finu zaradu...

Po svemu sudeći, postoji tanka linija koja deli kreativnost i neukus, a MSCHF brend je neretko ne vidi, ili ne želi da je vidi – oni su sada predstavili novi parfem, koji spaja dva suprotna kraja društvenog spektruma – Axe i Chanel No 5. Chanel x Axe kolaboracija najnoviji je poduhvat MSCHF brenda, iste one kompanije koja je uništila prave Hermes tašne kako bi kreirala Birkenstock sandale.

Oni su zapravo uzeli naobičniji Axe Body Spray i pretočili ga u ikonične Chanel No 5 bočice, otkrivajući njegovu jarko zelenu tečnost, uz novu etiketu. Kako kažu iz ovog brenda, „ikonično“ ne mora biti sinonim za dobro, a u svetu parfema, Axe tu etiketu zaslužuje baš kao i Chanel. Na kraju krajeva, kada se radi o ikonama, ne postoje dobre ili loše – samo vidljive ili nevidljive.

Svet se po svemu sudeći oslanja na ramena nostalgije, čemu u prilog govori i činjenica da je ova „saradnja“ Chanel x Axe u izvedbi MSCHF rasprodata samo 20 minuta nakon zvaničnog lansiranja!