No.1 Imperial Majesty: najskuplji muški parfem na svetu košta 400.000 evra

Britanska kuća Clive Christian je dugi niz godina poznata po stvaranju skupih parfema, ali se za njen „dragulj“ smatra No.1 Imperial Majesty, koji retko ko na ovom svetu može da dobije.

Inspirisan i kreiran od strane luksuzne kuće Clive Christian, No.1 Imperial Majesty osvojio je titulu najskupljeg muškog parfema na svetu i ušao u Ginisovu knjigu rekorda. Na tržištu je lansirano samo 10 boca Imperial Majesty parfema, a da biste ga kupili, moraćete da napravite posebnu porudžbinu na sajtu kuće.

U stvari, 2006. godine kuća Clive Christian odlučila je da za svoje posebne kupce ponudi 500 ml svog mirisa u najsofisticiranijoj bočici koju možete zamisliti. Napravljena je od ručno rezanog kristala, na sebi ima briljantni dijamant od pet karata, dok je vrat bočice parfema izrađen od 18 karatnog zlata. Osim toga, kada ga naručite, dolazi na vaša vrata u skupom Range Roveru.

Sedam od ovih boca prodato je kolekcionarima, dok su preostale tri obišle svet kao deo posebne Clive Christian kolekcije. Što se samog parfema tiče, svi ljubitelji kuće dobro znaju da njegov autor smatra da je ovo najbolji parfem koji je ikada kreirao.

Cena specijalne bočice Clive Christian's No.1 Imperial Majesty od 500 ml je oko 400.000 evra, dok za one koji traže ekonomičniju verziju, 30 ml u jednostavnoj bočici mogu kupiti po ceni od 600 do 2.000 evra u odabranim luksuznim prodavnicama širom sveta.

Na kraju, vredi napomenuti da je ova parfimerska kuća prvobitno osnovana 1872. godine kao „The Crown Perfumery” i da je bila zvanična parfemska kuća Palate, sa kraljicom Viktorijom kao najboljom mušterijom. "The Crown Parfumery" je takođe imao sopstvenu radnju sa svojim proizvodima unutar Titanika.

Nije, dakle, slučajno što se posle toliko godina No.1 Imperial Majesty smatra najskupljim muškim parfemom na svetu.

Luxury Experience