NASA lansira svoj prvi parfem - Eau de Space

Ko bi rekao da svemir ima određeni miris?

Ipak, u poduhvatu da tu informaciju podeli sa nama i da nam priliku da ga osetimo iz prve ruke, NASA je spremna da lansira jedan specijalni parfem. Originalno kreiran kako bi pomogao astronautima da se pripreme za svoje svemirske avanture, parfem je kreirao Stiv Pirs tokom perioda od četiri godine. Opisujući ga, astronaut Pegi Vitson, nekadašnji stanar Internacionalne Svemirske Stanice, izjavilaje da svemir miriše kao pištoj iz kog je tek ispaljen metak.

Vitson ga dalje opisuje kao gorak, dimljen i izgoreo miris. Rezultat čitave priče je parfem koji u sebi nosi note baruta, bifteka, malina i ruma, a konačno će biti dostupan javnosti putem Kickstarter kampanje nazvane Eau de Space.

U opisu kampanje stoji:“Pre nekoliko decenija, NASA je angažovala specijaliste koji bi razvili miris svemira, koji će pomagati astronautima u pripremi pre lansiranja u orbitu. Cilj je simuliranje samog svemira tokom treninga, što će isključiti mogućnost pojave iznenađenja kod astronauta dok istražuju našu galaksiju. Sada nam je potrebna vaša pomoć da ga proizvedemo, kako bi svi ljudi na planeti imali priliku da ga iskuse“. Da li biste vi želeli da ga osetite? Cena i dostupnost parfema još uvek nisu dostupni.