Louis Vuitton predstavlja svoj najskuplji parfem ikada

Ukoliko ste ljubitelj parfema, entuzijasta ili pravi poznavalac i uživate u svim mirisnim kompozicijama koje predstavlja Louis Vuitton, novitet koji su upravo lansirali će vas jednostavno oduševiti...

U pitanju je Pur Oud, najskuplji miris sa potpisom ovog brenda, do sada, koji u sebi sadrži visoku koncentraciju retkog prirodnog sastojka, a biće dostupan u ograničenom izdanju od samo 2.000 bočica. Kao što njegovo ime sugeriše, parfem se gotovo u celosti sastoji od prirode esencije ouda, što ga čini pravim blagom univerzuma parfimerije.

Cena parfema je zasnovana na retkosti i umerenoj dostupnosti ouda, koji se dobija iz "Grimiznog drveta". Ovaj tip stabla koje je skoro u celosti progutano gljivicama, takođe je poznato kao najskuplji sirovi, prirodni materijal u čitavom svetu, zbog čega je zaista cenjen u industriji mirisa.

Louis Vuitton Pur Oud sadrži ćudljive karakteristike svog glavnog sastojka, koji predstavlja skoro 10 % formule, u kombinaciji sa dva bela mošusa - voćnog Helvetolide i nežnog Ambrettolide. Miris ima distinktivne drvenaste note sa začinjenim akcentima, predstavljajući tako komadić Bliskog Istoka.

Komentarišući ovaj miris, Žak Kavalje Beletrud, glavni parfimer Louis Vuitton brenda, izjavio je: "Želeo sam da ponudim entuzijastima priliku da osete miris pravog ouda, koji je redak, bez menjanja njegovog mirisa dodatnim notama. Najfiniji sirovi materijali su sami po sebi mirisni".

Dalje je dodao: "U svetu parfimerije, najlepši sastojci su oni u kojima možete osetiti priču čoveka. Ne mogu se dobiti mašinskim putem i tu se krije njihov pravi luksuz, to su živi proizvodi". Prema navodima, najnoviji Louis Vuitton parfem će se brzo naći na policama parfimerija.