Legendarne šarene tufne Jajoi Kusame preuzimaju mirise Louis Vuitton

Jajoi Kusama i Louis Vuitton ponovo su se ujedinili prvi put od 2012. godine, vraćajući se sa kolekcijom tašni, obuće, konfekcije i još mnogo toga, zajedno sa specijalnim popup prodavnicama.

Saradnja dodatno uključuje niz mirisa koji su ažurirani legendarnim „Infinity Dots“ uzorkom japanske umetnice. Tri prepoznatljiva parfema modne kuće dobijaju Kusama makeover. Predviđeno da stignu u dve verzije, mirisi su smešteni u bočice sa šarenim tufnicama i pratećim putnim torbicama.

Prvo lansiranje, proslava saradnje dua, sadrži mirise ukrašene Painted Dots u šarenoj paleti zelene, žute, crvene, plave i bele. Formule su iste koje je razvio glavni parfimer Louis Vuitton brenda, Žak Kavaljije Beltrud, upravo oživljene u novoj dimenziji zabave.

Kolekcija uključuje parfem "Attrape-Reves", koji se može pohvaliti notama božura sa sirovim kakao prahom, notama pačulija i notama ličija. „L’Immensite“ je sveža aroma sa primesama đumbira i grejpfruta, dok obrazac Infinity Dots takođe preuzima „Spell On You“, formulisan sa irisom i ružom.

Druga linija, koja tek treba da bude otkrivena, istaći će ljubav umetnice prema cveću, sa cvetnim otiscima na bočicama parfema i putnim torbama. Umetnica je takođe kreirala ekskluzivni šablon za Louis Vuitton pod nazivom „Faces“, koji će se pojaviti na bočici „Attrape-Reves“.

Kolekcija mirisa Yayoi Kusama x Louis Vuitton biće dostupna u prodavnicama 6. januara 2023, dok druga linija stiže u prodavnice 31. marta 2023. Cene se kreću od 320 evra za bočicu od 100 ml, do 670 EUR za putnu torbicu.

Yayoi Kusama x Louis Vuitton Flaconnier specijalna platnena kutija sa monogramom, prodavaće se po ceni od 7.750 evra.  

Luxury Experience