Jesen upakovana u parfem: Chanel Sycomore Eau De Parfum

Les Exclusifs de Chanel Sycomore prenosi pojedinca do pejzaža čempresa i zimzelenog drveća dok odaje počast originalnom mirisu iz 1930-ih u prelepo izrađenom kovčegu.

Chanel nije samo jedan od najpopularnijih francuskih brendova parfema, već i jedan od najpopularnijih na svetu. Osnovana od strane Koko Šanel 1910. godine, kuća je proizvela više legendarnih mirisa, od njihovog svetski poznatog Chanel No. 5 do botaničkog Gabrielle parfema. Među ovim proslavljenim mirisima dolazi još jedno podjednako značajno izdanje: Sycomore by Chanel.

Sycomore je prvi put predstavio svetu 1930. godine poznati originalni parfimer brenda, Ernest Boks. Napravljen uz pomoć same Koko Šanel, postao je kultni miris koji i danas igra važnu ulogu u kući. Originalni miris iz 1930. bio je sačinjen od ljubičice i duvana uz podršku mekih aldehida i balzamičnog drveta. Dimni i zemljani, imao je nagoveštaj čempresa i stvorio je neverovatno elegantan miris koji je istovremeno i bogato muževan i sofisticiran. Godine 2008. ponovo je osmišljen i uveden kao deo Chanel prestižne kolekcije pod nazivom “Les Exclusifs”. Kreirao ga je parfimer Žak Polž, zajedno sa jednako poznatim „nosom“ u industriji, Kristoferom Šeldrakeom.

Brend Chanel je parfem opisao kao miris ispunjen vetiverom, notama sandalovine, čempresa i kleke. Sada, u saradnji sa Maisons d’art, Chanel je angažovao svog tvorca parfema, Olivijea Polža da revitalizuje miris u intenzivniju Sycomore verziju koja ostavlja snažan i obavijajući trag, pojačavajući svoju senzualnost. Kombinovan sa notama irisa i suptilno pojačan akcentima kože i vanile, odaje počast originalnom mirisu iz 1930-ih.

Veoma dragocena priroda ove nove interpretacije prikazana je u kutiji ultra ograničenog izdanja, napravljenoj kao serija od 20 numerisanih komada. Parfem je predstavljen u Baccarat kristalnoj bočici i otisnutim Chanel duplim C kako bi se sačuvao njegov dragoceni miris. Parfem dolazi u luksuznom kovčegu koji su vezom dekorisale zanatlije ateljea Lesage. Najfinije sirovine koje se nalaze u kovčegu predstavljene su kroz vez u bogatoj jesenjoj sceni koja oslikava mirisnu atmosferu Sycomore parfema. Deluje kao platno za ametist perle i bisere, u kombinaciji sa ružičastim biberom u zrnu, sušenim bobicama kleke i tankim drvenim strugotinama. Kada se ispreplete sa postojećim notama, podseća na ćilibarsku nijansu mirisa i podlogu šume platana, stvarajući iskustvo koje oduševljava i nos i oči.

Svaki numerisani komad parfemske vode Sycomore je pravi kolekcionarski predmet koji slavi izuzetnost parfimera brenda Chanel i jedinstveno umeće zantlija Lesage.

Parfem u limitiranom izdanju će biti dostupan od septembra 2022. godine.

Luxury Experience