Guerlain predstavlja parfem od 17.000 dolara kao omaž Anriju Matisu

Guerlain nije novajlija kada su u pitanju saradnje, a u nizu najnovije je partnerstvo sa kućom Matisse, sa kojom su sarađivali na bočici ograničenog izdanja koja odaje počast poznatom slikaru Anriju Matisu.

U srcu saradnje je Guerlain Bee Bottle koja je transformisana do savršenstva. Inspirisana je slikom La Musique (1939) Anrija Matisa koja je trenutno izložena u Muzeju umetnosti Bufalo AKG u Njujorku, koja prikazuje dve žene koje sede, od kojih jedna svira gitaru.

Flašica ima čep koji je ručno oslikala Astrid de Šail, a unutra se nalazi egzotični Couleur Bonheur, novi miris sa modernim notama koji daje odu živahnim nijansama Matisove palete.

Komentarišući saradnju, Matju Matis, osnivač kuće Matisse u izjavi je rekao: „Anri Matis je postao sinonim za sreću. Svojim jednostavnim potezima četkicom želeo je da oživi radosne emocije. Kreacije u okviru ove saradnje, stoga, izazivaju istu energiju, smelost i toplinu.”

Ograničena na 14 potpisanih i numerisanih komada, Bee Bottle Maison Matisse Edition po ceni od 17.000 dolara (za svaku flašicu od jednog litra) dolazi upakovana u jednostavnu, ali šik drvenu kutiju. Trenutno je dostupna za kupovinu na sajtu brenda Guerlain.

Luxury Experience