Fendi lansira svoju prvu kolekciju parfema

Kako se približava stogodišnjica rimskog brenda, Fendi predstavlja sedam ekskluzivnih mirisa koji obuhvataju suštinu italijanske kuće.

Ovi mirisi prate Fendi priču, oličavaju njene osnovne vrednosti i uranjaju nas u jedinstvenu porodičnu kulturu.

Porodica je bila u srcu Fendi kreacija od osnivanja brenda 1925. Isto važi i za pristup modne kuće prema stvaranju prve kompletne kolekcije Fendi mirisa. Porodica mirisa obuhvata sedam parfema, a svaki crpi inspiraciju od člana bliske porodice Fendi, kao i od umetničkog direktora Kim Džonsa. Otelotvorujući ličnosti i uspomene, ove kreacije su u suštini olfaktorne priče o jedinstvenoj kulturi brenda.

Krenite na ovo intimno mirisno putovanje parfemom „Casa Grande“. Odajući počast matrijarhu Adel Kazagrande Fendi koja je zajedno sa svojim mužem osnovala Fendi 1925, protkan notama vanile, mahune tonke i kože, ovaj miris je suština njenog pionirskog duha i evocira na radionicu kože u kojoj je sve počelo.

„Dolce Bacio“ odaje počast Ani Fendi, ćerki koja je brend prožela svojom prepoznatljivom slatkoćom. Zeleni i cvetni, ali drvenasti i zemljani „Dolce Bacio“ donosi kombinaciju kajsije, pačulija i ruže. To je personifikacija jedne od legendarnih sestara osnivača, Ane Fendi, i njenog snažnog, ali nežnog karaktera.

„Perche No“ oličava stanje uma treće generacije Silvije Venturini Fendi. Sa jednostavnošću kao manifestom, ružičasti biber, sandalovina i balzamik se spajaju kako bi formirali harmoničnu mešavinu.

Njene dve ćerke, Leoneta Luciano i Delfina Deletrez, inspirisale su stvaranje sledeća dva parfema. „Ciao Amore“, koktel od smokve, cveta narandže i zrna tonke, odražava Leonetinu spontanu i živahnu ličnost, dok „Semper Mio“ govori o Delfininoj vezanosti za žive korene nasleđa sa bergamotom, kedrovom i cvetom narandže.

Nakon toga, tu je „La Baguette“, koji se odnosi na nevinost Delfininih mladih blizanaca. Na kraju, naći ćete „Prima Terra“ koji pripoveda o poglavlju detinjstva Kim Džonsa provedenog u Africi. Ovde note mandarine, ruzmarina i hrastove mahovine dočaravaju afričku savanu koja mu služi kao večni izvor inspiracije.

Spremni da zaronite u Fendi univerzum i njegovu porodičnu istoriju? Fendi mirisi će biti ekskluzivno dostupni u Fendi buticima, a od 20. juna na sajtu brenda pozivajući nas da doživimo suštinu porodične ljubavi i umetničkog sjaja sadržanog u svakoj bočici.

Luxury Experience