Džoni Dep potpisao ugovor vredan 20 miliona dolara sa brendom Dior

Francuska luksuzna kuća Dior zvanično je produžila partnerstvo sa Džonijem Depom trogodišnjim ugovorom vrednim 20 miliona dolara.

Džoni Dep je ponovo zaštitno lice nove kampanje mirisa Dior Sauvage. Njegov trogodišnji ugovor sa modnom kućom vredi više od 20 miliona dolara i najveći je ugovor ikad potpisan za muške mirise.

Kada se Džoni Dep suočio sa burom u odnosima s javnošću izazvanom njegovom pravnom borbom sa bivšom suprugom Amber Herd, Dior, luksuzna modna kuća i kozmetički gigant, stao je na njegovu stranu.

Prema izvorima, trogodišnji ugovor vredi više od 20 miliona dolara, što zasenjuje ugovore Roberta Patinsona za Dior Homme od 12 miliona dolara ili ugovor Breda Pita od 7 miliona dolara za promociju Chanel No. 5. Prema insajderima iz industrije parfema, većina ambasadora ne zarađuje više od 2 do 4 miliona dolara godišnje, poput Krisa Pajna, čiji ugovor sa brendom Armani vredi 4 miliona dolara godišnje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dior Official (@dior)

Zvezda filma "Pirati sa Kariba" je zaštitno lice parfema Sauvage otkako se pojavio na tržištu 2015. Kompanija se suočila sa pritiskom da odustane od Depa nakon što je britanski sud presudio protiv njega u tužbi za klevetu 2020. koju je podnela njegova bivša supruga Amber Herd.

Imidž Depa se dramatično popravio prošle godine nakon što je oslobođen optužbi u visokoprofilnom slučaju za klevetu protiv svoje bivše žene, a prodaja Dior Sauvage parfema je porasla. Bernar Arno, izvršni direktor kompanije LVMH, smatra „imidž Džonija Depa“ kao jednim od glavnih razloga zašto je miris postigao "izvanredan uspeh".

Novi ugovor Džonija Depa sa brendom Dior poklapa se sa pojavljivanjem glumca na filmskom festivalu u Kanu, gde je 16. maja održana svetska premijera istorijske drame „Jeanne du Barry“ u kojoj igra kralja Luja XV. Dep je takođe prisustvovao Dior večeri 17. maja, dok je danas otputovao  u London kako bi učestvovao u odavanju počasti preminulom gitaristi Džefu Beku, gde će nastupiti zajedno sa Erikom Kleptonom i Rodom Stjuartom.

Sa novim ugovorom između modne kuće Dior i Depa, čini se da francuski luksuzni brend još nije spreman da odustane od njihove veze.

Luxury Experience