Dries Van Noten debituje prvom ekskluzivnom makeup kolekcijom

Maksimalistima koji vole boje sigurno će se dopasti debitantska makeup linija Dries Van Notena.

Dries Van Noten, dizajner rođen u Belgiji i njegova istoimena modna linija pokazali su majstorsko razumevanje umetnosti mix-and-match oblačenja od debitovanja sredinom 80-ih. Sada, lansiranjem beauty linije Dries Van Noten, lakše je nego ikad doneti malo Van Notenove fantastične, kaleidoskopske estetike gde god da krenete - to jest, gde god možete da ponesete ruž za usne.

U saopštenju za javnost u kojem je najavljena nova kolekcija, Van Noten opisuje razvoj linije kao vežbu u „igranju kreativnog ping-ponga“ i odmah je jasno na šta misli kada pogledate stvarne proizvode.

Za debi asortiman lepote Dries Van Noten uključuje mirise, ruževe i pregršt prilagođenih dodataka napravljenih za punjenje, dopunjavanje i mešanje u beskrajnim kombinacijama. U kolekciji se nalazi 10 mirisa, inspirisanih amorfnim osećanjima o prirodi, muzici, ljudskoj interakciji, pa čak i sopstvenoj istoriji i univerzumu brenda. Svaki miris razvio je poseban, cenjeni parfimer, što je rezultiralo linijom koja je kohezivna, ali veoma individualna - zaista kao kolekcija odeće Dries Van Noten.

U međuvremenu, ruževi su se pokazali jednako dobro promišljenim - i kreativno upakovanim. „Šminka je magija: to je način na koji želite da se pokažete, da izrazite sebe i kako se osećate u određenom trenutku“, objašnjava Van Noten u saopštenju za štampu. 15 satenskih nijansi, 10 mat nijansi, pet prozirnih ruževa i jedan providni balzam čine srce linije fokusirane na usne, koje brend obećava da će zaokružiti kompletnom kolekcijom šminke za lice u oči u bliskoj budućnosti. Formule ruževa su bogate i kremaste, sa hranljivom bazom ulja od šipka, ali tube koje se mogu ponovo puniti su verovatno najuzbudljiviji deo lansiranja šminke. Četiri jedinstvene futrole, inspirisane otiscima iz dizajna modne kuće, nude odgovoran način da isprobate sve nijanse.

Pored samih ruževa, linija donosi češljeve za kosu, torbice i kompaktna ogledala od smole.