Dekadentni parfemi koji će vam omogućiti da istražite čitav svet

Aman Resorts International je luksuzna grupa hotela, koja svoje fantastične usluge nudi na 32 destinacije, u dvadeset zemalja širom sveta…

Sa svojim hotelima, oni su uspešno kreirali paralelni univerzum opuštanja, odmora i podmlađivanja, koji se na drugom mestu ne može iskusiti. Isti taj koncept wellnessa iza njihova četiri zida može se osetiti uz pomoć njihovog Skincare brenda, SVA, koji nudi asortiman holističkih formula i suplemenata. Prateći njihov uspeh, Aman sada lansira liniju Fine Fragrance, ponudu luksuznih mirisa, pri čemu je svaki od njih okarakterisan destinacijama na kojima se Aman odmarališta nalaze.

Aman Fine Fragrance kolekcija ponudila nam je Eau de Parfums od 50 ml varijante, koje predstavljaju najbolji način za posetu egzotičnih lokaliteta, barem dok se ne završi pandemija korona virusa. Fantastični mirisi funkcionišu poput katalizatora koji će probuditi vaše uspomene, preneti vas na neverovatne lokacije i asocirati vas na unikatna iskustva koje Aman odmarališta nude.

Tvorac kolekcije, Žak Šaber, osmislio je pet rodno-neutralnih mirisa baziranih na najboljim Aman odmaralištima na svetu. Vayu miris inspirisan Amanpuri Thailand, svoje ime dobija od reči “vetar” prevedene na sanskrit i donosi svežinu leta, mirisni frangipani i tuberozu, praćene belim peskom, notama bergamota, limunove trave i kokosa. “Ayom” je inspirisan Amanjiwo Indonesia odmaralištem, pa sadrži duboke note džungle. Gornji akordi ovog mirisa uključuju bergamot, kardamom i elemi, predstavljajući uspomenu na toplinu i intimnost koje ovo odmaralište nudi.

Venecijanska raskoš, grandioznost palate iz 16.veka i bogata istorija predstavljeni su u “Umbr”, dekadentnim, slojevitim mirisom, sa gornjim notama crnog bibera, ruže, šafrana, Nargamota Cypriol i baznim akordima ćilibara i kože. “Zuac” je miris inspirisan bojama crvenog grada, Maroka i njegove Medine. Kada samo jednom osetite ovaj miris okarakterisan murskom arhitekturom i notama kao što su pink biber, šafran, vetiver i pačuli, učiniće vam se kao da ste se vratili u život.

“Alta” miris je pravo iznenađenje ove kolekcije, a inspirisan je Aman New York hotelom koji će biti otvoren ovog proleća. Nazvan “Alta”, miris je inspirisan bogatom arhitektonskom istorijom Njujorka.

Na kraju, možemo reći da su svi Aman Fine Fragrance parfemi bez ftalata, veštačkih boja, parabena i formaldehida. Oni dolaze u Paulownia drvenim kutijama, sa spoljnim pakovanjem koje je kreirano od teksturnog Takeo papira koji se proizvodi u Japanu. Svi mirisi se mogu poručiti već sada.