Da li ste spremni za NINU - prvi pametni parfem sveta?

Kako su se stvari tokom vogodišnjeg CES događaja razvijale, prvo sa Yves Saint Laurent AI karminom, sada i prvim pametnim parfemom na svetu, jedino prirodno jeste očekivati četke namenjene pravljenju frizura ili robotu šmikeru, koji mogu popraviti vaš izgled u svakom momentu...

Dok se sve ovo ne dogodi, fokusirajmo se ipak na neke najpotrebnije stvari, koje definitivno mogu zainteresovati pojedine ljubitelje parfema. Jedan od njih je svakako Ninu, dopunjujući dispanzer za kolonjsku vodu, u koji mogu biti odložena do tri različita mirisa. Sa pratećom aplikacijom, inovativni uređaj može obezbediti primenu mirisa u zavisnosti od korisnikovog raspoloženja i putem tri moda – Move, Fresh i Sexy. Pored toga, svako ko u sebi krije velikog ljubitelja kvalitetnog mirisa i mogućeg tvorca parfema, prethodno pripremljeni dozeri u tri kertridža omogućuju profesionalno mešanje i stvaranje omiljenih nota.

Uz pomoć virtuelnog AI profesionalca, nazvanog Pierre, koji živi u pratećoj aplikaciji, ali i zavisnosti od dnevnog raspoloženja, korisnici su uz pomoć ovog dozera u mogućnosti da prilagode svoju mešavinu prema svojim preferencama. Na ovaj način moguće je kreirati potpuno cvetne ili daleko muževnije note za noćne izlaske prema zahtevu, dok će aplikacija sama podesiti nivo mešavine i dozvoliti vam da mirišete kako želite. Prema svemu sudeći, Ninu sistem dovoljno je pametan kako bi obezbedio preko milion varijacija u mirisnim notama, u šta gotovo da nije moguće poverovati kada se u obzir uzme njegova mala eksterijerna površina, u kojoj se kriju unutrašnji parfemski kertridži kreirani od recikliranog stakla.

Ninu obećava sastojke iz potpuno samoodrživih i prirodnih izvora, oslobođene svih dodatnih hemijskih supstanci, ftalata, sulfata i parabena, dok je za njihovo pakovanje korišćena samo prirodna tinta. Prvi čovek iza Ninu pametnog parfemskog dispanzera, Marko Matijević, izjavio je: “Najfiniji francuski parfemi i dalje čitavo iskustvo svode na biranje tipova i nota. Fuzija tri različite note u svim mogućim kombinacijama nije dostupna opcija i veoma je teška za postizanje.  Naš proizvod donosi upravo to i uskoro će njegov projekat, nakon finog podešavanja, biti potpuno finiširan. Korisnici će upotrebom aplikacije moći da se igraju sa mirisima putem pametnih uređaja. U okviru prateće aplikacije postojaće određene sugestije kreirane od strane profesionalnih proizvođača parfema, ali one ni u kom slučaju neće ograničavati maštu naših korisnika.”