Chanel N°22 Les Exclusifs je „novi“ miris koji treba upoznati

Chanel je poznat po svom izvanrednom izboru mirisa, od klasika kao što je kultni N°5 do živahnog Chance. Ono što možda ne znate je da poznata kuća takođe ima diskretniji asortiman parfema pod nazivom Les Exclusifs de Chanel.

Zaista ekskluzivna kolekcija nudi izbor luksuznih aromatičnih kompozicija sa retkim sastojcima, pri čemu svaki miris evocira jedno poglavlje života Gabrijele Šanel. Ovo nas dovodi do glavne teme današnje objave, Chanel N°22 Les Exclusifs, zapravo je varijacija legendarnog N°5.

Godinu dana nakon što je komponovao N°5 parfem 1921. godine, parfimer Ernest Boks je predstavio varijaciju sa delikatno urađenim akordom koji ostavlja trag koji miluje. I baš tako, N°22 je rođen 1922. godine, pre tačno jednog veka.

Nazvan po godini rođenja, miris odjekuje notama koje naglašavaju ženstvenost. Glatka, nežna i puderasta mešavina je cvetni aldehidni miris koji karakteriše zapanjujući buket tuberoze, ruže i cveta narandže, zajedno sa notama nerolija, đurđevka i naravno aldehida.

S obzirom da je N°22 varijacija kultnog N°5, ne čudi što na prvi dašak hladnih aldehida odmah podseća na legendarni parfem. Kada se otkriju njegove note, dobićete nežniji, puderasti miris koji je svežiji i čistiji, sa apstraktnim buketom cveća koji ga čini elegantnim i prefinjenim izborom za svaku priliku.

N°22 22 Les Exclusifs de Chanel EDP dostupan je u Chanel buticima.

Luxury Experience