Acne Studios lansira svoj prvi uniseks parfem by Frederic Malle

Miris je neoklasičan, cool ali šarmantan, nov ali poznat...

Acne Studios, švedska luksuzna modna kuća lansirala je svoj prvi parfem kreiran u saradnji sa čuvenom parfemskom kućom Frederic Malle. Vođene od svog nastanka ambicijom da stvore radikalno novu estetiku, obe kuće svoju suštinu crpe iz fotografije, arhitekture, kulture i dizajna i primenjuju te kreativne principe na sve, od butika do odeće, mirisa do bočica.

Frederik Mal i Džoni Johanson, osnivač i kreativni direktor Acne Studios, uvek su birali da istražuju alternativne puteve, sa multidisciplinarnom vizijom svoje umetnosti i čvrstom posvećenošću principu apsolutne kreativne slobode. Ovaj zajednički pristup je doveo do jedinstvene saradnje: Acne Studios by Frederic Malle.

Za ovu specijalnu saradnju, Frederic je zamolio čudo od parfema Suzi Le Heli da napiše moćan manifest. Kompozicija je opisana kao intenzivno uzbuđenje aldehida usklađeno sa mekoćom cvetnih nota, ruža, ljubičica i dodirom cveta narandže. Nagoveštaj tamjana stvara upečatljiv kontrast sa vanilom, uz kremastu sandalovinu i notu kore breskve. Ova mekoća miluje kožu poput džempera od mohera zahvaljujući gracioznoj noti belog mošusa. 

Očekuje se da će Acne Studios par Frederic Malle miris biti u prodaji od 17. aprila u Acne Studios i Frederic Malle buticima u Evropi. Dostupan je u bočicima od 50 ml i 100 ml, a prodavaće se po ceni od 295 i 470 dolara.

Luxury Experience