PLANIRATE LI STAYCATION? Kako sa stilom letovati u Srbiji...

 

Smatra se da su najbolje priče one koje se nalaze na stranicama pasoša. Ipak, to ne znači da ćete odlukom da ove godine propustite uzbuđenje boarding-a i relaksaciju uz šum mora ostati uskraćeni za nova iskustva, relaksaciju, avanturu i luksuz. Tokom leta možete planirati staycation, odnosno odmor nadomak kuće, i iskoristiti ga da bolje upoznate okruženje, gastronomsku ponudu i sa stilom odmorite u Srbiji.

Zašto i kako organizovati ovaj tip putovanja?

1.Fleksibilni ste u svakom trenutku

Jedna od prednosti staycation-a jeste komfor koji vam pruža činjenica da se ka odabranoj destinaciji možete zaputiti sopstvenim vozilom, u ritmu koji vama odgovara. Na taj način moći ćete da odstupite od plana i otkrijete nove sadržaje za koje možda niste ni znali da postoje. Spontano je uvek najslađe. Stoga, dobro proučite svoju maršutu i obavezno pitajte lokalce za preporuke.

2. Stižete gde god poželite

Svoj odmor možete podeliti i u više etapa, te nakon boravka u nekom od znanih planinskih centara, krenuti ka nepreglednoj vojvođanskoj ravnici. Zlatibor, Zlatar, Srebrno jezero, Palić, samo su neka od odredišta koja možete uvrstiti u svoju to-go listu.

Na raspolaganju su vam spa centri, prvoklasni hotelski kompleksi i seoska domaćinstva sa „enterijerom koji ima dušu“. Ukoliko tragate za vrhunskom uslugom i kvalitetnim wellness programom razmotrite posetu spa centru hotela Merkur u Vrnjačkoj Banji ili Wellness centar u Novom Sadu. One željne planinskog vazduha i mirisa borovih iglica put može odvesti do Kopaonika na kojem će i tokom letnje sezone uživati u kontaktu sa prirodom, adrenalinskim turama i kulturnom bogatstvu.

letovanje

Dobra ideja za staycation, naročito u slučajevima da na put krećete porodično ili sa bliskim prijateljima, jeste iznajmljivanje luksuzno opremljenih vila. Ekskluzivno, tokom ove sezone, Vila vinarije Atelje vina Šapat u Novom Slankamenu otvorena je za goste željne raskošne prirode, luksuza, potpune privatnosti i tišine. Uvid u ponudu u ovom segmentu možete dobiti pretragom online rezervacionih sistema, uključujući Booking.com.

3. Iskoristite eksluzivne pogodnosti

Zaboravite na gotovinu i budite praktični. Plaćanje karticom rešiće vas brige da li ste poneli dovoljno keša i olakšaće vam planiranje. Osim toga, ono vam može doneti niz ekskluzivnih benefita i pristup širokom asortimanu ponuda restorana, smeštajnih kapaciteta, ali i prodavnica.

Primera radi, tokom vašeg opuštajućeg vikenda širom Srbije možete iskoristiti pogodnosti za korisnike Visa premium kartica (Visa Gold, Visa Platinum, Visa Infinite). Među hotelima sa ovom pogodnošću su Falkensteiner i Mona Plaza u Beogradu, Vila Pina Zlatibor i Apartmani Kopaonik Centar Maglić. Specijalna ponuda važi i u brojnim renomiranim ugostiteljskim objektima među kojima su poznati prestonički restorani Homa, Madera i Monument. Zašto ne spojiti ukusno i korisno?

letovanje

4. Odmor po vašoj meri

Zapamtite, odmor za dušu je odmor u vašem stilu, baš onako kako ga vi zamišljate. Zato je idealan momenat da pratite svoje želje i interesovanja i Srbiju otkrijete iz svog ugla. Samo nagazite na papučicu gasa i krenite u nezaboravnu avanturu!