NOVITEC

botta-tuning-kompanija-srbija-novitec

Novitec Rosso predstavlja sinonim za izuzetne proizvode, tehničku efikasnost i savršen stil...

Novitec grupa je jedna od najcenjenijih i najiskusnijih kompanija u tuning industriji. Od njenog početka 1989. godine, preduzetnička kreativnost i vizija Wolfganga Hagedorna je evoluirala u nešto što danas znamo kao Novitec. Od početka, Novitec grupa je fokusirana na modifikovanje italijanskih super automobila. Program Novitec kompanije odlikuje vrhunski kvalitet proizvoda, preciznost i izrada. Danas, kao i na njenom početku, kompanija je u svetu prepoznatljiva zbog izuzetnog dizajna.

Novitec Rosso, tuning kompanija koja se nalazi u Stettenu, Nemačka, bavi se modifikovanjem Ferrari automobila. Kompanija je deo Novitec programa koji se bavi modifikovanjem i drugih brendova, kao što su Lamborghini, Maserati i Rollce - Royce. 

Kompanija Novitec Rosso se ne hvali kozmetičkim promenama na automobilu, već boljim performansama.

2004. godine, Novitec je predstavio svoj prvi projekat: Ferrari 360 sa dva turbo punjača koji je imao 565 ks, odnosno 165 ks više u odnosu na standardnu verziju. Drugi projekat ove kompanije bio je Ferrari F430 sa dva turbo punjača. Novitec je izbacio nekoliko verzije ovog automobila, prvo originalnu sa 636 ks, a zatim i unapređenu verziju sa 707 ks.

Ferrari je na Essen Motor Show-u predstavio promene koje je uradio na 599 modelu i najavio da će raditi na sistemu koji će povećati snagu automobila sa 620 ks na 900 ks.

X