KW Suspensions

botta-tuning-kompanija-srbija-kw-suspensions
Već dugi niz godina, kompanija KW Suspensions je sinonim za proizvode sa velikim kvalitetom...


KW Suspensions svojim korisnicima nudi najveći izbor svojih proizvoda širom sveta. Potrebno je istaći da je ova kompanija nenadmašna kada je u pitanju raznovrsnost proizvoda, kao i da razvija određena rešenja za nacionalne i međunarodne trke. Takođe, trkački program ove kompanije koristi veliki broj trkačkih timova.

Kompanija je pronađena 1995. godine, i u svom početku je imala samo tri radnika i radnu površinu od 142m2. Danas, kompanija KW Suspensions je poznata širom sveta i ima oko 200 zaposlenih radnika na pet lokacija. Nakon brojnih proširenja u sedištu kompanije u Fichtenbegu, čitava produkcija se odvija na površini od 229 994m2. 

Pored amortizacije, ova kompanija se bavi i modifikovanjem vrata na automobilima, odnosno u mogućnosti je da vam ostvari želju da otvarate vrata na svom automobilu na način koji je specifičan za Lamborghini. Inače, ova modifikacija je moguća na skoro svakom automobilu.

U 2006. godini, sedam dinamičkih testova je omogućeno da se u radi u Fichhtenbegu. Ovaj test može da simulira različite uslove na trkačkoj stazi. Postoji samo 15 hidrauličkih testova u svetu, i njih uglavnom koriste timovi Formule 1 kako bi uradili određena istraživanja. Timovima ovakva testiranja štede mnogo vremena i novca, jer nije potrebno da se automobil izlažu nepotrebnom habanju. Ova tehnologija omogućava kompaniji neviđene mogućnosti koje mogu da primene u automobilskoj industriji i moto sportu.

KW Suspensions je komercijalni partner mnogim timovima iz sveta moto sporta. Za automobile sa velikim performansama iz Mercedesa AMG - SLK 55, CLK 63 i SL 65 AMG Black Series, ova kompanija je uvek proizvodila posebne amortizere koji odgovaraju visokim standardima Mercedesa - AMG.  

Već neko vreme, KW Suspensions sarađuje i sa kompanijom Roush Performance iz Sjedinjenim Američkim Državama. KW Suspensions obezbeđuje amortizaciju sa drugačijim podešavanjem za sve Mustange sa visokim performansama koji su napravljeni od strane Rousha. Pored toga, ova kompanija sarađuje i sa Crysler USA čiji je Viper SRT10 ušao na tržište 2007. godine.

Trkački automobil koji ima 600 ks dostupan je samo u ograničenoj verziji, baziran je na Dodge Viperu iz 2008. godine i ima amortizere iz KW Suspensions kompanije.

X