KAHN DESIGN

botta-tuning-kompanija-srbija-kahn-design
Kahn Design je britanska tuning kompanija koja proizvodi automobile po narudžbini...

Kompaniju Kahn Design poseduje Afzal Kahn sa fabrikom u Bradfordu. Kompanija se, 1998. godine, prvobitno zvala A Kahn Design Limited. U početku se bavila proizvodnjom aluminijumskih felni, ali je od 2003. godine počela sa sređivanjem automobila pod imenom Kahn Design. U 2011. godini, kompanija je imala 80 radnika, uključujući i 20 dizajnera. 

Kompanija Kahn Design dizajnira i proizvodi delove za sledeće brendove: Range Rover, Audi, Porsche, Bentley i Aston Martin. Takođe, svoje proizvode je prodavala mnogim slavnim ličnostima, kao što su Justin Bieber i Katie Price. 

Afzaal Kahn je predvideo da će proizvodi njegove kompanije biti vanvremenski klasici, koji će odražavati evropski stil, individualnost i kvalitet. Smelost u kombinaciji sa elegancijom. Savremena tehnologija u kombinaciji sa vrhunskom izradom. Kreativni tim Afzala Kahna troši veliki broj sati kako bi svaki proizvod napravio savršenim. Svaki proizvod je dizajniran da govori za sebe, dok se savršenstvo integriše sa postojećom estetikom vozila.

Vozila kompanije kahn Design su za ljude koji prihvataju samo savršenstvo. Cilj kompanije je da razbije monotoniju običnih vozila i pretvori ih u posebne kreacije. Takođe, Afzal Kahn želi da proizvodi automobile za mali krug ljudi koji imaju ukus za ekskluzivnost i bolje stvari u životu.  

Kahn Design tradicionalno modifikuje super automobile. Kao jedna od vodećih dizajnerskih kuća u Velikoj Britaniji, ona prepoznaje značaj originalnog dizajna najsavremenijih luksuznih automobila, ali ga usavršava dok ne dobije nov i dinamičan izgled. 

Inače, Afzal Kahn je, pored Kahn Design kompanije, osnovao i Chelsea Truck kompaniju i Ant-Kahn. Takođe, krunisan je za ,,kralja personalizacije" od strane magazina Autocar. ,,Posao sa automobilima mi je bio hobi. Studirao sam arhitekturu, ali nisam bio zainteresovan za projektovanje zgrada. Bio sam zaljubljen u automobile".

X