ERCO

erco-osvetljenje-rasveta-beograd
ERCO GmbH je jedna od vodećih kompanija u industriji osvetljenja...


Kompanija ERCO GmbH je osnovana kao porodični biznis 1934. godine, a sada posluje sa 60 kompanija, brendova i agencija širom sveta. Ovaj brend sarađuje sa vodećim dizajnerima, inženjerima osvetljenja i arhitektama, razvija hardver i softver za sve sfere arhitektonskog osvetljenja: lampe i svetlosne sisteme za enterijere i eksterijere, kao i kontrolu osvetljenja i softver za scensko osvetljenje.

Kako bi se držali svoje korporativne filozofije „Svetlost umesto osvetljenja“, predmeti koje oni predstavljaju nisu namenjeni samo kao jednostavni predmeti koji svetle u vašim domovima, već kao instrumenti dizajna svetlosti. Mnogi zahtevni arhitektonski projekti osvetljeni su baš ERCO opremom, kao što je nemački Rajhštag, Nacionalna galerija u Londonu i Gugenhajm muzej u Bilbau.

Erco brend veruje da svetlost interpretira prostor, čineći ga opipljivim i zamislivim – a to je "modus operandi" njihovog dnevnog rada. Ovaj brend posvećen osvetljenju svetlost podrazumeva kao četvrtu dimenziju arhitekture. Oni koriste sve svoje mogućnosti u inženjeringu osvetljenja i LED optoelektronici i tako kreiraju dizajne i održivi hardver i softver, koji je uvek fokusiran na praktične zahteve i efikasni vizuelni komfor koji privlači njihove klijente.

Erco GmbH kompanija smatra se pionirom u upotrebi LED tehnologije. Njihovi projekti osvetljenja mogu se videti u brojnim popularnim buticima širom sveta, kao što su Diesel, Dolce & Gabbana i mnogi drugi, kao i na aerodromu u Dubaiju, mnogim univerzitetima, hotelima, izlozima, administrativnim građevinama, parkovima i privatnim domovima. Oni ne kreiraju prosto rečeno osvetljenje, već ambijent u kome ćete uživati.

Tokom kreiranja novih predmeta osvetljenja, oni se oslanjaju na sledećih 13 tačaka:

1. Za ERCO brend, osvetljenje je četvrta dimenzija arhitekture. Svetlost interpretira prostor i čini ga opipljivim.

2. Emisija prave svetlost zapravo je nevidiljiva. Svetlost je medijum koji nije vidljiv, ali čini druge stvari vidljivim.

3. Svetlost se mora uklapati sa senkama, polumrakom i kontrastom, kako bi svim predmetima u svom okruženju dalo život i oblik.

4. Potrebno vam je mnogo izvora svetlosti kako biste jednu sobu učinili mračnom, čak i više nego da je učinite svetlom.

5. Kvalitet percepcije i kvalitet vidljivosti zavisi od kvaliteta osvetljenja.

6. Preduslov za dobro osvetljenje je vizuelna udobnost, odnosno odsustvo neprijatnog odsjaja.

7. U mnogim slučajevima, osvetljenost vertikalnih površina važnija je nego osvetljenost horizontalnih površina.

8. Vid je najvažnije čulo percepcije, daleko važnije od mirisa, ukusa, sluha i dodira.

9. Osnovna struktura koja stoji iza razvoja njihovih predmeta osvetljenja jeste vidljivost svetlosti, posmatranje i privlačnost.

10. “Svetlost umesto osvetljenja” je korporativni koncept ERCO brenda.

11. Osvetljenje čine instrumenti, alati, koji su dizajnirani za posebni prostor u kome će se koristiti, a ne za estetiku kojoj se teži.

12. Svaki trenutni trend u osvetljenju može savršeno odgovarati trendu u dizajnu enterijera.

13. Ukoliko želite da osvetlite prostor, razmišljajte o kvalitetu svetlosti umesto o predivnim oblicima.

ANGELS STUDIO

ANGELS STUDIO: Strahinjića Bana 21, 11000 Beograd, Srbija

 

TELEFON: +381.11.2910110; +381.64.1281498

RADNO VREME: pon-petak: 12h-20h, subota: 12h-18h

ANGELS STUDIO

osvetljenje-louis-poulsen-angels-studio

Angels Studio d.o.o. je osnovan 2007. godine sa idejom da se bavi arhitektonskim projektovanjem i dizajnom, osvetljenjem u arhitekturi, enterijerom i modnim dizajnom...

 

Sledeći osnovnu ideju, studio projektuje i oprema prostore i arhitektonske celine afirmišući vrednosti arhitekture u dnevnim uslovima i arhitekture noću.

Angels Studio je zastupnik svetskih proizvođača rasvete koji svojim vanserijskim proizvodima na internacionalnom tržištu zauzimaju vodeću poziciju. Svoj renome decenijama potvrđuju postavljajući standarde u proizvodnji rasvete, neprekidno pomerajući i sopetvene granice u oblastima konstrukcije, tehnologije, optike i dizajnu rasvetnih tela.

X