Enrico Coveri

 
enrico-coveri-moda-fashion-beograd

Enrico Coveri je modni brend koji je 1973. godine osvojio modne piste u Milanu...


Blistave i jarke boje uz kombinaciju sa hromatizmom, printovi koji podsećaju na fantaziju, ekscentričnost i uživanje, to su elementi koji sačinjavaju modu Enrico Coveri brenda, uz konstruktivne linije i konstantno istraživanje...

Ovaj modni brend 1973.godine osvojio je modne piste u Milanu. Debitovao je svoj kreativni talenat, kome je sudbina bila da uspe i postane deo glamuroznog sveta, ne samo mode, već fantastičnih proizvoda koji nose obeležje Made in Italy. Nakon debija u Italiji, Enrico Coveri predstavlja svoju prvu žensku kolekciju u Parizu, koja je imala neverovatan uticaj i ostavila nezaboravni i neposredni utisak. Uspeh koji je postigao tada bio je jednostavno nemerljiv, kao i trajanje aplauza koje je dobijao sa svih strana. Odmah potom dolazi i muška kolekcija. Coveri, sa tada 25 godina postaje čudo sveta mode i kralj šljokica. Aktivnost ovog brenda koji sada već poseduje sjajne kolekcije za dame, gospodu i decu, kao i asortiman džinsa, kompletiran je proizvodima za lepotu. 1982.godine rađa se parfem Paillettes, a godinu dana nakon toga nastaje i Enrico Coveri Pour Homme.

Ovaj kreator ostao je upamćen i po jednom od najluksuznijih balova pod maskama koje je organizovao u Veneciji, u Palazzo Moretti. 1985.godine nastaje nova linija ovog brenda, namenjena mladim i prigodno nazvana You Young Coveri. O njegovom uspehu i uticaju na čitav modni svet govori i činjenica da je 1988.godine dobio titulu Commendatore della Repubblica i da je on jedina osoba ispod 35 godina koja je dobila ovo priznanje, pored mnogih drugih u Italiji i čitavom svetu.

Nakon njegove smrti, njegova sestra Silvana, koja je oduvek radila uz njega nasleđuje ovu modnu imperiju. Njenim stopama krenuo je i njen sin, Francesco Martini Coveri, kao najtalentovaniji član Coveri porodice. On je svoj debi na modnoj pisti imao u ulozi kreativnog direktora linije You Young Coveri, kada je dokazao da je strast prema bojama i modi definitivno glavni element DNK Coveri porodice.

2004.godine, Enrico Coveri dobija svoj trg u Italiji, što još jednom potvrđuje njegov značaj za razvoj ove zemlje, mode i modne industrije u čitavom svetu. Trg se zove Piazzale Enrico Coveri, a nalazi se u Pratu i prvi je koji je ime dobio po modnom dizajneru.

MOVEM FASHION

HUGO BOSS - Sava Centar: Milentija Popovića 9, 11070 Novi Beograd, Srbija

 

TELEFON: +381 11 3111 893

RADNO VREME: ponedeljak - petak 10:00 – 20:00h; subota 10:00 – 16:00h

www.movem.rs

MOVEM FASHION

Movem je oficijalni franšizni partner HUGO BOSS-a i italijanskih brendova CANALI i TRUSSARDI...


Movem kompanije je počela sa radom 1997. godine kao multibrand radnja u Sava Centru, sa jasnim ciljem da uspostavi novi način izbora i plasmana najkvalitetnije garderobe na tržištu u Srbiji.

U leto 2001. godine, Movem postaje oficijalni franšizni partner HUGO BOSS-a, otvaranjem prve mono brand radnje u Beogradu. Kao i bilo koji BOSS shop na svetu, BOSS Store Beograd u ponudi ima linije BOSS Man (Black Label), BOSS Orange, BOSS Green i BOSS Selection, a od 2006. godine i celokupan ženski program.

Na tragu daljeg razvoja, 2009. godine kompanija Movem postaje i oficijalni partner renomiranog italijanskog brenda CANALI, koji je sinonim za prefinjenost i kvalitet italijanske krojačke tradicije, kao i distributer urbanog italijanskog brenda TRUSSARDI, poznatog po svojoj praktičnosti i stilu.

Sve ove godine Movem je rastao razvijao se i dobijao nove članove, stvarajući tako tim koji će nastaviti porodičnu tradiciju. Danas je Movem Fashion jedna od vodećih kompanija u premium segmentu modne garderobe u Srbiji.

X