ENOTRIA

ENOTRIA
  • Adresa: , 11070 Novi Beograd, Srbija
  • Telefon: +381 11 328 27 10
srpska-kuca-vina-enotria-beograd-vinoteka
Srpska kuća vina na Novom Beogradu topla je preporuka za sve koji u rajskom piću znaju da uživaju...

 

ENOTRIA je distributerska kuća koja se bavi prodajom i promovisanjem vina iz Srbije i Evropskih vinskih regiona. Enotria u Srbiji poseduje dve vinoteke, jednu na Vračaru i drugu na Novom Beogradu, a obe su poznate pod imenom Srpska kuća vina, gde možete provesti prijatne trenutke okruženi vinima iz celog sveta, dobrom muzikom i pozitivnom atmosferom.

U društvu 350 različitih vina iz Srbije i celog sveta, uz selekciju sireva, maslina, salama i pršuta, uz po koji zalogaj fokače i brusketa ova vinoteka ima čime da se pohvali i obećava dobar provod. Srpska kuća vina ima tradiciju vinskih večeri kada se predstavljaju nova vina na našem tržištu. Ako biste još i da naučite nešto o sortama, vinskim regionima i stilovima vina, ovo je prava adresa.

Koncept prodaje i zastupanja zasnovan je na postulatu da vino nije obično piće i da i bavljenje prodajom vina ne sme da bude obična trgovina. Poštujući osnovne principe kulture vina, Enotria se trudi da vinarske kuće zastupa tako da ljubiteljima vina predoči sve okolnosti u kojima nastaju vina.

U skladu s tim, započeta je saradnja sa vinarijom Masciarelli iz regiona Abruco, vinarijom Felsina iz Toskane, kultnom vinarijom Gaja koja proizvodi vina u Toskani i Pijemontu, legendarnom vinarijom Tenuta san Guido iz Toskane, jednom od najznačajnihih vinarija jugoistočne Evrope – vinarijom Marjan Simčič iz Goriških Brda, Podrumima manastira Tvrdoš iz Trebinja, kao i većinom najuticajnih Srpskih vinarija i vinara koji, svako na svoj način, u potpunosti svedoče o osobenostima sopstvenog podneblja i proizvode potpuno autentična vina.

Svako vino je jedinstveno i o svakom vinu postoji neponovljiva priča u kojoj učestvuju Podneblje, Zemljište, Loza i Čovek.

Grci su staru Italiju zvali imenom Enotria, što je u prevodu značilo „zemlja vina“.

Uz prvoklasna vina vlasnik Srpske kuće vina Mićo Uzelac preporučuje i ukusne zalogaje...

"Neka naša ENOTRIA bude vaša - „ZEMLJA VINA“. Živeli!", Mićo Uzelac

BRENDOVI
  • GAJA
  • MARINA CVETIĆ
  • Masciarelli
X