AC Schnitzer

botta-tuning-kompanija-srbija-ac-schnitzer

Kompanija AC Schnitzer, sa sedištem u Aachenu, u Nemačkoj, je pokrenuta od strane Wiliama Kohla i Herberta Schnitzera...


Oslobođeni od kompromisa masovne proizvodnje, ljudi u ovoj kompaniji proizvode komponente koje zadovoljavaju najviše standarde. U AC Schnitzeru, ova eksluzivna dimenzija dinamičkog užitka u vožnji se savršeno kombinuje sa neograničenim pogodnostima za svakodnevnu upotrebu, obezbeđujući maksimalnu efikasnost resursa. U Aachenu, ova kompanija zapošljava 55 radnika koji rade u njenoj novoj zgradi, koncentrišući se na razvoj i svetsku prodaju AC Schnitzer tuning pribora i kompletnih vozila.

AC Schnitzer točkovi prolaze mnoge testove pre nego što se nađu u prodaji. Aluminijumske felne su od 25% do 35% lakše od uobičajnih čeličnih felni. Ovo smanjuje snagu rotacije na osovini i na taj način omogućava automobilu da lakše savlada krivinu. Homogena materijalna struktura i veća specifična snaga omogućavaju tanji donji zid i tanak dizajn uz istovremeno veću snagu. Ivice su stoga manje podložne oštećenjima i nude više zadovoljstva tokom vožnje. 

Originalni AC Schnitzer prigušivači su izrađeni od nerđajućeg čelika sa različitim hromiranim izduvnim cevima koje, u kombinaciji sa modifikovanjem performansi, nude efikasnost ukupnog paketa. Poboljšano rasipanje izduvnih gasova omogućava motoru automobila da radi efikasnije i pravilno ,,diše". Svako vozilo podleže posebnom razvoju zvuka u zvučnoj labaratoriji pre nego što se izduvni sistemi istestiraju. Test se vrši na trkačkim stazama i javnim putevima.

AC Schnitzer komponente amortizacije koje su temeljno testirane i optimizovane od strane Touring Car vozača, Manfreda Wollgartena, idealne su za svakodnenvu vožnju i zabavu. Pre svega u razvoju amortizacije, obimni testovi su neophodni na putu i na stazi, jer testovi simulacije jednostavno nisu dovoljni. 

,,Forma prati funkciju" - Ovaj sistem primenjuju inženjeri i dizajneri aerodinamičkih komponenti za BMW, Mini i Land Rover vozila. AC Schnitzer aerodinamički elementi podižu i suptilno naglašavaju stajling linije osnovnog vozila, davajući telu upečatljive nove konture. Istovremeno, imaju pravi efekat. Povećava se sila potiska na prednjoj ili zadnjoj osovini kako bi se unapredila stabilnost vozila.

X