Stormbreaker – jahta koja može osvojiti svaki pedalj sveta

Upotreba stakla na jahti nije ništa novo, ali kada ono prekrije skoro trećinu jednog broda, definitivno smo iznenađeni…

Upravo to je Teodoros Fotiadis uradio sa sovjim novim konceptom istraživačke jahte. Berlinski dizajner opisuje svoju Stormbreaker jahtu kao “moćnu i snažnu, sa linijama koje su oštre poput žileta“, a sudeći po grafikama koje možemo videti, definitivno ne preteruje.

Stormbreaker jahta ima skoro pa vertikalni pramac, jedva poneku oblinu, uglađeni srebrni trup i veliku količinu staklenih panela. Glavni ukras dizajna, predstavlja dramatični, glomazni atrijum u sred broda, koji putnicima daje priliku da uživaju u prirodnoj svetlosti i panoramskom pogledu.

Povrh svog dobrog izgleda, Stormbreaker jahta će pomeriti granice kada se radi o performansama i tehničkim sposobnostima. Kako njeno ime govori, ova jahta je pripremljena za optimalno krstarenje u svim klimatskim uslovima, a može podneti bilo koju oluju.

Zajedno sa svojim otpornim eksterijerom, ova jahta će biti opremljena vrhunskim sistemom komunikacije, koji će omogućiti korišćenje brzog interneta čak i kada ste u najudaljenijim delovima sveta.

Pored toga, Stormbreaker jahta sadrži Panoramic 360 sistem vizuelizacije uz pomoću kog može snimiti i emitovati uživo sve ono što se oko nje nalazi.

U svom enterijeru, Stormbreaker jahta obećava nemerljivi luksuz. Ona ima beach klub, kompleks spa centra i teretane, panoramsku palubu, bazen, privatnu kancelariju, helikopterski hangar, tendersku garažu, umetničku galeriju i ložu za uživanje u cigarama.

Šta više možete poželeti?