Život je lep (a još lepši uz pravi ukus kafe)

Život je lep (a još lepši uz pravi ukus kafe)

Često se zapitam, šta je to što me najviše ispunjava, što mi mami osmeh u ranim jutarnjim satima, a noću mi pomaže da lakše uronim u carstvo snova?

 

Verujem da sam otkrila tajnu... u pitanju je luksuz kao stanje uma. Iskonska potreba za užicima, pronalaženje vremena za sebe i zadovoljstva u svemu što me okružuje. U onome što s pažnjom biram za sebe i svoje najmilije, i što me svakog dana podseća da svet može biti jedno lepše mesto - mesto s puno ukusa!

 

Istinski luksuz je kada si u mogućnosti da poseduješ svoje vreme, trošiš ga sa onima koje voliš, a ne sa onima sa kojima moraš, bezbrižno šetaš sa svojom decom ili ljubimcem, uživaš na udobnoj terasi omiljenog restorana, čitaš svoje omiljene knjige u parku, pokraj reke ili mora. Luksuz je kada sa voljenom osobom plešeš do zore, iznenadiš sebe omiljenom poslasticom ili odlučiš da se počastiš putovanjem iz snova.

 

I zaista, luksuz jesu odluke, one koje sami donosimo. Zato ih treba mudro birati, ugađati sebi i zaboraviti na užurbanost, dosadnu svakodnevnicu, obaveze... a za moj pravi plezir, uverila sam se, dovoljno je i svega 10 minuta!

Život je lep (a još lepši uz pravi ukus kafe)

Volim da uživam u sitnim zadovoljstvima, jer mi ona uvek „poprave dan“, poput ispijanja omiljenog napitka pripremljenog baš po mojoj meri. A dani mi postaju sve lepši, otkad uživam u okrilju svom doma, uz Philips-ov novi izum, kafe aparat Philips LatteGo. Moj lični barista (suprug) je preuzeo stvar u svoje ruke i svako jutro priprema vrhunsku kafu koja budi sva moja čula. Shvatila sam da jedna šoljica tople kafe može da zameni čak i toplinu prijateljskog zagrljaja, a još lepši ukus je kada se prijatelji pridruže na „šoljici“ razgovora.

 

Uz Philips LatteGo kafa više nije ni “prejaka” ni “preslaba”, već baš onakva kakvu sam navikla da ispijam nedeljom ujutru u svom omiljenom kafiću. Espresso, Capuccino, Caffe au lait, Latte machiato ili Americano, sve je stvar ukusa, ali ovaj magični aparat nam pruža više dragocenih trenutaka uz naš omiljeni napitak koji nas budi i pruža nam dovoljno energije da uživamo u danu.

Život je lep (a još lepši uz pravi ukus kafe)

Automatski aparat za kafu, sa keramičkim mlinom, koji može da samelje i do 20.000 šoljica kafe, kao i Aqua Clean filterom koji pruža i do 625** šoljica kafe​, je veoma jednostavan za korišćenje. Samo jednim pritiskom na dugme, automatski priprema svilenkasto glatku penu od mleka, zahvaljujući sistemu LatteGo velike brzine, koji meša mleko i vazduh u cilju stvaranja kremastog mleka optimalne temperature, što garantuje savršen Cappuccino, u kojem uživam svaki dan.

 

Ovaj sistem je neverovatno lak za čišćenje*, jer svi njegovi delovi mogu temeljno da se očiste jednostavnim ispiranjem pod mlazom vode ili u mašini za sudove. Zato u svakom trenutku imamo spreman aparat za dalje korišćenje i uživanje u kafi, bez mnogo buke, sa intuitivnim displejom koji nam omogućava da kontrolišemo ceo proces i u potpunosti ga prilagodimo našim željama i ukusima, kao i zahtevima naših gostiju.

Život je lep (a još lepši uz pravi ukus kafe)

LatteGo zaista predstavlja savršenu kombinaciju savremene tehnologije, kvaliteta i modernog dizajna koji se lako uklapa u bilo koji stil kuhinje, a u našoj je pronašao pravo mesto, na ostrvu kuhinje.

 

U današnje vreme, luksuz je biti fleksibilan, svestran i efikasan – a upravo su to i karakteristike koje krase najnoviji Philips LatteGo aparat za kafu, koji nas je potpuno razmazio i bez kojeg više ne možemo zamisliti svoj dom, kao ni uživanje u ovom čarobnom napitku...

 

* Bazirano na istraživanju potrošača u Nemačkoj i poređenju sa vodećim potpuno automatskim aparatima za espresso kojima se upravlja jednim dodirom (kafa + mleko) (2017.)

 

** Broj dobijenih šoljica zavisi od odabranih vrsta kafe i načina ispiranja i čišćenja.

 

Fotografije: Nikola Milošević