Puerto Valjarta - tropski raj u koji se svako zaljubi

Nekada slikovito meksičko ribarsko selo, Puerto Valjarta je sada vrhunska destinacija za odmor, poznata po svojoj ugodnoj klimi, tropskim plažama i pejzažu…

Ona šarmira turiste dugi niz godina, često se nađe na bisokopskim platnima, a svake godine sve više posetilaca dolazi do ovog tropskog igrališta, idealnog za šetnju, šoping, sunčanje, pijuckanje tekile i mnogo toga drugog.

Puerto Valjarta se nalazi tamo gde se planine Sijera Madrea susreću sa Banderas zalivom, tako da ćete tokom svog ostanka ovde imati priliku da uživate u spektakularnom pogledu na plavetnilo zaliva, sa zelenim planinama koje su prekrivene palmama u pozadini. Ali, to je samo početak. Mi vam sada nudimo vodiš sa osam iskustava u Puerto Valjarti, koji će vam omogućiti da svoje vreme u ovom senzacionalnom raju iskoristite na pravi način.

Playa Mismaloya je razlog zbog kog je Puerto Valjarta sada popularno mesto. Film Džona Hjustona iz 1964.godine, The Night Of the Iguana je sniman ovde, a njegovi fanovi i glumci, kao i postava akcionog filma osamdesetih, Predator sa Arnoldom Švarcenegerom, često posećuju ovu plažu zbog njenog šarma, čiste vode i mira.

Baš kao što je slučaj sa priobalnim destinacijama, ronjenje je ovde neverovatno. Uverite se u to tako što ćete posetiti Las Islas Marietas, malu nenaseljenu grupu ostrva nadomak Puerto Valjarte, koja su znamenitost i ekološki zaštićena lokacija u kojoj živi veliki broj životinjskih vrsta. Nekada mesto za testiranje bombi meksičke vlade, Las Islas Marietas je sada zaštićeno čudo prirode, savršeno za ljubitelje životinja, a posebno ptica, ronjenje kroz pećine i tunele. Pristup ovom lokalitetu je strogo ograničen, pa vam savetujemo da ukoliko odete tamo ne propustite posetu skrivenoj plaži, Playa del Amor, koja se nalazi unutar veličanstvene i misteriozne pećine.

Crkva Gospe od Gvadalupe posebno se izdvaja u panorami Puerto Valjarte. Ova intimna crkva je nešto što morate videti kada posetite ovaj grad, ne samo zbog njene mešavine neoklasičnih, baroknih i renesansnih arhitektonskih stilova, već i zbog činjenice da se ona nalazi u samom centru grada, te je od ključnog značaja za njegovu istoriju i nasleđe. Prepoznaćete je odmah, zahvaljujući kruni od livenog gvožđa, koju podižu anđeli.

U Puerto Valjarti možete uživati u suncu i luksuznom smeštaju. U ponudi je više tipova smeštaja, uključujući hotele, butik hotele, motele i odmaralište u severnom delu grada. Kao uzbudljiva nova all-inclusive opcija nameće se skoro otvorena ekstenzija Hilton hotela namenjena samo odraslima, nazvana Hacienda. U pitanju je posed na plaži, sa sobama i apartmanima koje je dizajnirao Rikardo Elias u stilu autentičnih meksičkih hacijendi. oko trideset soba ovog odmarališta poseduje svoje privatne bazene, okružene bujnom vegetacijom.

Sa privatnim bazenom ili bez njega, nema izgovora za ostajanje u sobi dok ste u ovom gradu, jer jednostavno morate istražiti sve što vam on nudi. Nijedno putovanje nije kompletno bez šetnje kroz živahni Malecon, koji predstavlja dušu i srce ovog grada i najbolje mesto za uživanje u svežem morskom vazduhu.

Romantična zona ovog grada je najstariji i najzagužvaniji deo Puerto Valjarte, a sadrži brojne restorane, kafee, umetničke bazare i dizajnerske butike. Ovaj deo grada poseduje neki šarmantni ambijent, sa izobiljem dodataka koji će vam privući pažnju.

Nadomak romantične zone nalazi se Playa los Muertos, koja predstavlja pravu atrakciju uprkos njenom pretećem imenu. Ova plaža je često prepuna, ali vam nudi brojne avanture. Savetujemo vam da iznajmite jedrenjak i uživate u pogledu na zalazak sunca. Isto to možete učiniti iz restorana La Palapa koji svoje stolove postavlja na samu plažu.

Takođe, možete se odlučiti za super luksuzni odmor u nekadašnjoj rezidenciji Elizabet Tejlor. Casa Kimberly, delo čuvene glumice i Ričarda Bartona smeštena je na vrhu brda, a sada predstavlja romantični butik hotel sa apartmanskim smeštajem, bazenom i cenjenim Iguana restoranom. Nemojte propustiti šetnju preko legendarnog mosta u venecijanskom stilu, koji je Barton izgradio kako bi zadržao paparace podalje od njega i njegove voljene.

Naravno, Puerto Valjarta nudi mnogo toga pored svih stvari koje smo vam mi predložili, ali ako isprobate samo jedan delić, verujemo da ćete poželeti da je posetite još nekoliko puta.