Cala del Forte – moderna marina koju morate posetiti

Kada razmišljate o luksuznom odmoru u Evropi, na raspolaganju su vam brojne destinacije, ali se za mnoge, Monako nalazi na samom vrhu liste…

Ipak, oni koji putuju svojim skupocenim jahtama, usred sezone, teško su mogli da pronađu svoje mesto za usidrenje, posebno ukoliko ga nisu ranije rezervisali. Ipak, od iduće godine, vlasnici jahti ili čarter brodovi će na raspolaganju imati jednu novu opciju, samo nekoliko minuta izvan grada.

Cala del Forte je sasvim nova marina sa 178 mesta, koja će se otvoriti skoro na granici sa Francuskom i Italijom u mestu Ventimiglia, koje se nalazi na veoma maloj udaljenosti od Monaka. Luke Monaka stoje iza ove glamurozne nove marine, a osmislili su je kao modernu sestru postojećih lokacija ovog tipa.

Nova luka će biti zvanično otvorena u junu 2020 godine, a moći će da primi jahte sa dužinom do 70  metara obećavajući isti nivo bezbedednosti, usluge i pažnju posvećenu detaljima na koje smo navikli, sa redovnim transferima od samog grada.

Cala del Forte će sadržati i trideset pet luksuznih butika i restorana, najmodernije vidove obezbeđenja, podzemni parking za do 577 automobila i brodove koji će vas odvesti do vaše jahte. Radovi na marini počeli su 2008.godine, a originalno je u planu bilo kreiranje 348 mesta za brodove do 18 metara dužine. Ipak, 2013.godine, radovi su prestali zbog sumnje da mafija koristi ovaj projekat za pranje novca. Tri godine kasnije, vlasti Monaka odlučile su da spasu do pola završeni projekat i dobili su dozvolu od Ventimiglia opštine, koja traje do 2094.godine.

Luke Monaka će investirati oko 94 miliona dolara kako bi se ambiciozni projekat priveo kraju do kraja ove godine, a marina će uskoro biti spremna za svoje svećano otvaranje.

Verujemo da će maleni grad Ventimiglia takođe napredovati usled otvaranja ove marine, uz brojne turiste koji će ga posećivati, ali i uz dašak glamura koji će Monako sigurno doneti sa sobom.

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Putovanja